Hillary Clintons vacklande hälsa väcker frågor

hillary-clinton_cough

När Hillary Clinton kollapsade under minnesceremonin den elfte september förra veckan hamnade hennes vacklande hälsa i blixtbelysning. Fast problemen med hennes hälsotillstånd går tillbaka ända till 2012 då hon svimmade på grund av en magsjuka, slog i huvudet och drabbades av en hjärnskakning. Till en början rapporterade media att det hade varit en lindrig hjärnskakning, men i december 2012 avslöjades det att hon hade drabbats av cerebral venous thrombosis, vilket är en ovanlig hjärnskada som kan vara livshotande. Läkarna bekräftade också att hon hade fått en blodpropp i hjärnan, men att de hade lyckats bota den med blodförtunnande medel. Hillary Clinton återhämtade sig från hjärnskakningen, men 2014 erkände Bill Clinton att det hade tagit henne ett halvår att rehabiliteras, vilket indikerar att hjärnskakningen var allvarligare än man först trott.

Hillary Clinton har tidigare drabbats av blodproppar i benen redan 1998 och 2009. Sedan dess använder hon regelbundet det blodförtunnande medlet Coumadin (warfarin) för att motverka att nya blodproppar ska uppstå. En läkare i Kalifornien, David Cundiff, har varnat för att det är farligt att använda Coumadin i så stora mängder som hon gör; enligt hans mening är den blodförtunnande medicinen en större risk för hennes hälsa än risken för nya blodproppar. Cundiff menar att medicineringen rent av kan vara livshotande.

I februari 2016 gick neurologen Daniel Kassicieh ut med att Hillary Clinton förmodligen lider av ”post-concussion syndrome” (PCS) som kan pågå veckor, månader eller år efter en hjärnskakning. Fysiska symptom på PCS är huvudvärk, yrsel, överkänslighet för ljud eller ljus, försämrad syn eller dubbelseende, tinnitus, sömnsvårigheter och svimningsanfall. Dessutom kan de drabbade patienterna drabbas av psykiska besvär som irritation, ångest, depressioner, humörsvängningar, aggressioner och personlighetsförändringar.

Ett fysiologiskt symptom på att Clinton lider av PCS är att hon bar glasögon med extremt tjocka linser under förhöret om Benghazi-attacken.

Enligt boken “Unlikeable – The Problem with Hillary” av Edward Klein lider hon av depressioner, migrän och sömnproblem – vilket också kan vara symptom på att hon fortfarande besväras av sviterna efter hjärnskakningen. En PCS-diagnos skulle kunna förklara några av de märkliga beteenden hon har uppvisat det senaste året.

I mars 2016 fick hon ett utbrott på en Green Peace-aktivist vid Fossile Fuel Donations:

I februari 2016 började hon skälla som en hund vid ett TV-framträdande:

I juli 2016 drabbades hon av spasmiska ryckningar under en intervju:

I augusti 2016 fick hon ledas upp för en trappa av sina säkerhetsvakter:

hillary-clinton-staircase-600

I september 2016 drabbades av en flera minuter lång hostattack på ett valmöte i Cleveland:

Dessutom påpekade Donald Trump i augusti 2016 att hon inte hade hållit en enda presskonferens under mer än 250 dagar, något som tyder på att hon vill undvika kontakt med journalister, fotoblixtar och allt för många simultana frågor.

Spekulationerna om hennes vacklande hälsa tog fart på allvar i media när hon kollapsade vid minnesceremonin med anledning av terrordådet den elfte september i New York. Den officiella versionen är att hon tvingades lämna ceremonin på grund av ”värmeslag”. När hon skulle kliva in i bilen började hon skaka okontrollerat, såg ut att svimma, tappade en sko och fick slutligen bäras in i bilen av säkerhetsvakterna.

I måndags meddelade så Clintons läkare att hon lider av akut lunginflammation. Denna diagnos är en aning suspekt eftersom hon strax efter minnesceremonin besökte sin dotter Chelsea Clinton och vid detta besökte kramade om sitt barnbarn. Om hon verkligen hade lunginflammation borde hon absolut inte ha kramat ett litet barn eftersom det ökar risken för att sprida bakterierna dramatiskt.

Incidenten vid minnesceremonin har gett upphov till en lavin av spekulationer. Flera läkare har börjat misstänka att hon i själva verket lider av den neurologiska sjukdomen Parkinsons sjukdom. Denna teori stöds också av republikanen Daniel Tamburello, vars far hade Parkinsons och uppvisade liknande problem som Hillary Clinton. Han skriver på sin Facebook-sida:

”They may have admitted HRC has pneumonia, but that’s not WHY she has pneumonia. I believe she has pneumonia caused by Parkinsons [sic] disease.”

Tre anonyma källor i det demokratiska partiet har dessutom gått ut med att Hillary Clinton är inne i den tredje fasen av Parkinsons sjukdom, vilket skulle förklara de återkommande spasmerna och kollapsen vid minnesceremonin.

En annan och betydligt mer konspiratorisk teori går ut på att Hillary Clinton har blivit förgiftad av Donald Trump eller Vladimir Putin. Upphovsmannen bakom denna konspirationsteori är läkaren Bennet Omalu som avslöjade problemen med hjärnskakningar inom den amerikanska fotbollsligan (NFL). Doktor Omalu har twittrat:

“I must advice (sic) the Clinton campaign to perform toxicologic analysis of Ms Clinton’s blood. It is possible she is being poisoned. […] I do not trust Mr Putin and Mr Trump. With those two all things are possible.”

Inte nog med det. Det finns även misstankar om att Hillary Clinton har en dubbelgångare som får rycka in när hon är som sjukast. I synnerhet kollapsen vid minnesceremonin den 11/9 har hamnat i fokus för denna konspirationsteori. På bilden nedan syns till vänster den riktiga Hillary Clinton och till höger kvinnan som lämnade Chelsea Clintons lägenhet ett par timmar efter kollapsen.

Hillary Clinton till vänster och kvinnan som lämnade Chelsea Clintons lägenhet till höger. Fingrarna på vänsterhanden skiljer sig åt en aning.

Som synes har Hillary på bilden till vänster ett ringfinger som är kortare än pekfingret, medan kvinnan på bilden till höger har det motsatta förhållandet. Vigselringen på bilden till vänster är inte heller identisk med den på bilden till höger. Flera har dessutom gjort observationen att den misstänkta dubbelgångaren ser ut att vara ungefär tio kilo lättare än Clinton. Dessutom har Hillary och den förmodade dubbelgångaren olika form på näsorna, vilket syns på bilden nedan.

Det finns även skillnader i profilen mellan Hillary Clinton och kvinnan som lämnade Chelsea Clintons lägenhet.

Detta har gett upphov till misstankar om att det är Teresa Barnwell, som tjänar 10.000 dollar i månaden på att imitera Hillary Clinton, som agerade dubbelgångare den elfte september.

Teresa Barnwell – Hillary Clintons imitatör.

Teresa Barnwell har dock förnekat att hon befann sig i New York den aktuella dagen. Det utesluter dock inte att det fanns andra dubbelgångare tillgängliga den dagen.

Historien den elfte september blev ännu mer absurd när nyhetsankaret Joe Torre på ABC News tycktes säga: ”Good evening, we begin with the breaking news on Hillary Clinton’s death”.

Efter några minuter försvann videoklippet från ABC’s hemsida. Den dagen exploderade konspirationsteorierna och orden ”Hillary Clinton death” var de mest sökta på Google. Joe Torre har dock dementerat det hela, och har berättat att han läste fel på telepromptern där det stod: ”Breaking news on Hillary Clintons health”.

Enligt Hillarys kampanj återhämtade hon sig i sitt hem i Chappaqua i New York. I torsdags gjorde hon comeback när hon gav ett tal i Greensboro i North Carolina. Fast videoupptagningen av detta tal väcker flera frågor. Till att börja med ser hon betydligt yngre ut vid talet i Greensboro jämfört med hur hon såg ut den elfte september. För att bli av med rynkorna från förra söndagen måste hon ha återhämtat sig på ett mirakulöst sätt från lunginflammationen. Vidare finns det flera suspekta detaljer i själva videofilmen. I publiken finns flera personer som filmar Clintons tal med sina mobiltelefoner – men varken flaggorna i bakgrunden eller Clinton syns i mobilkamerorna. I slutet av videon vinkar Clinton dessutom mot flaggan och pekar mot densamma – trots att det inte finns en enda människa där.

Dessa mystiska omständigheter har fått många att misstänka att videoupptagningen är gjord någon annanstans – tidigare under hennes valkampanj – och att den har redigerats för att ge sken av att hon höll ett tal i Greensboro.

Även om Hillary Clinton fortfarande är i livet kvarstår misstankarna om att hon lider av sviterna efter hjärnskakningen (PCS), överdoserar den blodförtunnande medicinen Coumadin, har Parkinsons eller någon annan neurologisk sjukdom. Man ska dessutom ha i åtanke att ämbetet som USA:s president är ett otroligt krävande arbete; såväl Bill Clinton som Barack Obama har uppvisat tydliga tecken på att ha åldrats i förtid under sina ämbetsperioder. Med tanke på att Hillary Clinton snart fyller 69 år och eventuellt lider av allvarliga sjukdomar är det oklart om hon klarar av att bli USA:s nästa president.

Så vad händer om Hillary Clinton är för sjuk för att ställa upp som president? Det finns spekulationer om att det demokratiska partiet med kort varsel kommer att hålla ett extrainsatt Democratic National Convention (DNC) för att ersätta henne som presidentkandidat. Kandidaterna till att ersätta henne är i så fall nuvarande vicepresidenten Joe Biden, vicepresidentkandidaten Tim Kaine eller rivalen Bernie Sanders.

Ett annat scenario som har diskuterats i amerikanska alternativa medier är att Barack Obama kommer att åberopa ”martial law” om Hillary Clinton faller ur i sista stund och Donald Trump blir vald till president. Martial law i praktiken ett undantagstillstånd som kan utlysas av den sittande presidenten i exceptionella kristider. Det skulle i så fall innebära att Barack Obama får sitta en tredje period som president, åtminstone tills det kan hållas ett nytt presidentval.

Det finns till och med spekulationer om att presidentvalet 2016 inte kommer att gå av stapeln alls. Ben Carson, som var republikansk presidentkandidat, har uttalat sig om att risken för att det presidentvalet 2016 inte kommer att bli av. När han pressades på det uttalandet i en intervju blev hans kommentar:

“I don’t want to find out, I really don’t want to find out. I don’t want to continue down this pathway that we are going down. This pathway where everything is framed in a political sense and our representatives are not working for the people, they’re working for their party.”

Med knappt två månader kvar till presidentvalet har dramatiken ökat dramatiskt. Vad händer om Hillary Clinton blir allvarligt sjuk och måste läggas in på sjukhus precis dagarna innan presidentvalet?

Dessa omständigheter har gett all världens konspirationsteoretiker bråda dagar. Flera har tagit fasta på att det blinda oraklet Baba Vanga har förutspått att Barack Obama kommer att bli ”USA:s siste president”. Scott C Waring, som är en ”UFO-forskare”, tror dessutom att Obama kommer att meddela att ”utomjordingar existerar” för att därefter ”upplösa presidentämbetet” och överlämna makten till den amerikanska kongressen. Vidare har en kristen domedagssekt i USA har förutspått att Obama kommer att vägra släppa ifrån sig makten och utropa sig till någon sorts ”diktator”.

Säga vad man vill om Hillary Clintons hälsa, men sällan har ett amerikanskt presidentval blivit så spännande.

En reaktion på “Hillary Clintons vacklande hälsa väcker frågor”

  1. Obehagligt i högsta grad, notera oxå böjningen på ringfingret som skiljer + får en känsla av att hälsoproblemen är iscensatt just för ”Marshall law,s”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *