Det nyrasistiska SSU

ssu-logo

Denna vecka bjöd SSU Stockholm in till ett evenemang som skulle handla om islamofobi.

ssu-apartheid-islamofobi
SSU Stockholms annons för det nyrasistiska och islamistiska föredraget.

Evenemangets nyrasistiska profilering ledde av förklarliga skäl till ett ramaskri och förvirring i sociala och alternativa medier.

SSU:s kommunikationschef, Sofia Brändström, kommenterade SSU:s rasseparatismen på följande vis:

”Självklart går det inte att köra ut någon, utan det handlar om självdefiniering.”

Så om en ljushyad person skulle besöka evenemanget, men identifiera sig som rasifierad, då skulle det tydligen gå bra att komma in enligt Sofia Brändström. Men hur ska SSU kunna kontrollera att personen talar sanning? Med en lögndetektor vid entrén till Sveavägen 68? Och vad skulle hända om en ljushyad person dök upp iklädd en burka? Skulle SSU:s dörrvakter i så fall tvinga hen att ta av sig burkan (som poliserna i Nice) för att kunna kontrollera hudpigmenten?

Dessutom är ”terroristexperten” Rashid Musa, som ska hålla föredraget på SSU:s konferens, en ytterst kontroversiell person. Rashid Musa anser nämligen att de som åker för att strida för den somaliska terrororganisationen al-Shabaab är hjältar. Vidare anser han även att det är helt i sin ordning för svenska muslimer att ansluta sig till Islamiska Staten; han har inte heller tagit avstånd från det påståendet vilket Mehmet Kaplan däremot tvingades att göra.

Inte nog med det. Ordet ”separatistiskt” som SSU använder sig av i annonsen betyder apartheid på afrikaans. Sammanfattningsvis har alltså SSU bjudit in till ett nyrasistiskt apartheidmöte med en islamist som talare. Situationen är så absurd att man undrar om detta utspelar sig i det socialdemokratiska folkhemmet eller i Sydafrika med en islamiserad apartheidregim.

Vad hände med Socialdemokraternas klassiska slogan ”Alla ska med”? Är det numera bara ”Allah som ska med” på SSU:s möten med Rashid Musa som talare? Och menade Stefan Löfven verkligen allvar när han sade att ”mitt Europa bygger inga murar” på Medborgarplatsen i september 2015? Uppenbarligen finns det vissa tveksamheter eftersom SSU numera vill bygga murar mellan rasifierade och ljushyade personer.

Som om det inte räckte med det förde SSU Stockholm statistik över talarnas rastillhörighet under den senaste årskonferensen. På en tavla antecknades om talarna var män, kvinnor eller ”hen” (obestämd könstillhörighet) samt om de var vita eller ”rasifierade”.

ssu-rasstatistik
SSU Stockholm förde rasstatistik under senaste årskonferensen.

Ordföranden för SSU Front på Södermalm, Dustin Zojaji, försökte rentvå det rasiststämplade SSU Stockholm med ett debattinlägg i SVT Opinion. Det kan diskuteras om SSU framstår som mer seriöst efter den debattartikeln, eftersom Zojaji har kopplingar till kommunister och vänsterextremister i våldsvänstern. Bland annat har han målat banderoller tillsammans med SSU Front och Norra Real där ungdomarna i SSU uppmanar till att ”skjuta vår tids generaler – VD:arna”.

ssu-front-banderoll
Debattören Dustin Zojaji har målat en banderoll tillsammans med SSU Front och Norra Real.

Till slut tvingades SSU:s ordförande Philip Botström ingripa i den smått surrealistiska debatten; i ett uttalande till SVT sade han:

”Alla som delar våra värderingar är välkomna till SSU:s aktiviteter. I det här specifika fallet handlar det om att SSU Stockholm tänkt ordna en aktivitet som riktar sig till medlemmar som utsätts för rasism i samhället. Men, ingen medlem får utestängas från vår verksamhet. Om jag får kännedom om att medlemmar inte har fått delta på aktiviteter, då kommer jag agera mot det.”

Fast den svenska nyrasismen som genomsyrar SSU är inget nytt fenomen. Oikofobi och nyrasism har nämligen florerat i den svenska samhällsdebatten under flera år. Denna rörelse har influerats av Malcolm X som argumenterade för segregering mellan svarta och vita. Malcolm X var en framträdande medlem i Nation Of Islam och framförde ett fascistiskt budskap i islams namn. Framförallt gick Malcolm X till hårt angrepp mot medborgarrättskämpen Martin Luther King som han kallade för en ”husneger”, vilket är ett nedsättande begrepp för svarta som söker samförstånd med den vita befolkningen. Malcolm X definierade sig själv som en ”fältneger” och förespråkade konfrontation mot alla vita amerikaner. En modern variant av Malcolm X rörelse är Black Lives Matter, som på motsvarande sätt uppviglar till rasideologisk splittring av det amerikanska samhället och motsätter sig vitas rättigheter och devisen All Lives Matter.

Om SSU och Socialdemokraterna menar allvar med att ”alla ska med” borde de istället lyssna på Martin Luther Kings budskap. Martin Luther King var en amerikansk pastor som bedrev sin kamp för de svartas rättigheter med hjälp av fredliga metoder; han sökte samförstånd mellan svarta och vita istället för konfrontation. Till skillnad från Malcolm X ville Martin Luther King inkludera alla svarta i det amerikanska samhället och ge dem jämställda villkor. Hans fredliga metoder var inspirerade av Mahatma Gandhis icke-våldsprincip som rådde under självständighetskampen i Indien på 1940-talet. Martin Luther Kings kamp nådde sin kulmen augusti 1963 då han höll sitt berömda tal som inleds med de bevingade orden ”I have a dream”. Augustimötet samlade cirka 200.000 deltagare som krävde lika rättigheter för svarta och vita. Martin Luther Kings kamp för allas lika rättigheter var rättvis, rakryggad och logisk. Samma inkluderande och fredliga metoder tillämpades senare framgångsrikt av Nelson Mandela i hans kamp mot apartheidregimen i Sydafrika. Nelson Mandelas förmåga att försona sydafrikanerna – svarta som vita – efter apartheid är det mest beundransvärda han gjorde.

All denna vishet från Martin Luther Kings medborgarrättsliga kamp för inkludering tycks dock ha passerat nyrastisterna och islamisterna i SSU Stockholm helt förbi. Deras strävan efter ett rassegregerat apartheidsamhälle har istället hörsammats av nynazisterna i Motgift. I ett blogginlägg av Magnus Söderman på Motgifts hemsida står det:

”Själv applåderar jag SSU och har full förståelse för de “rasifierades” (fortfarande skitlöjligt begrepp eftersom man bara låtsas om att man inte erkänner det rastänkande som fram till 1945 var självklart för de flesta) vilja att vara separerade från de vita. Varför gör jag det? Eftersom det är naturligt.”

Med sådana vänner behöver SSU inga fiender.

Men det finns faktiskt en historisk förklaring till denna oheliga allians mellan socialistiska vänsterextremister och nazister; Molotov-Ribbentrop-pakten är ett ypperligt exempel på ett sådant samarbete. Dessutom är det värt att notera att nazismen är en socialistisk ideologi, så vänsterextremisterna och nazisterna befinner sig tillsammans i ytterkanten på den auktoritära skalan.

Den radikaliserade islamismen, som SSU:s talare Rashid Musa representerar, uppvisar även den flera likheter med nazismen. Såväl Tredje Riket som Islamiska Staten domineras av totalitära ledare: alla otrogna ska dödas eller fördrivas och fotsoldaterna har hjärntvättats till att utföra de mest bestialiska avrättningar, våldtäkter och övergrepp. Båda ideologierna har imperialistiska ambitioner: Tredje Riket lade under sig större delen av Europa, Nordafrika och västra Sovjetunionen, medan Islamiska Staten breder ut sig i Irak, Syrien, Libyen, Jemen och Saudiarabien. Nazityskarna mördade främst judar, romer och slaver – medan salafisterna i Islamiska Staten mördar alla otrogna enligt den salafastiska läran, vilket till stor del drabbar shiamuslimer, kurder, kristna och yazidier. En till sak har nazisterna och islamisterna gemensamt i sitt hat: båda grupperna är brinnande antisemiter.

Under andra världskriget samarbetade dessutom nazisterna med islamister för att attackera judar inom och utanför Europa. Adolf Hitler träffade personligen Palestinas nationalistiske ledare Haj Amin al-Husseini den 28 november 1941 för att diskutera deras gemensamma antisemitiska intressen.

Der Grossmufti von Palästina vom Führer empfangen. Der Führer empfing in Gegenwart des Reichsministers des Auswärtigen von Ribbentrop den Grossmufti von Palästina, Sayid Amin al Husseini, zu einer herzlichen und für die Zukunft der arabischen Länder bedeutungsvollen Unterredung. 9.12.41 Presse Hoffmann
Adolf Hitler i möte med Haj Amin Al-Husseini.

I detta historiska sammanhang kan det vara värt att påminna om hur den socialdemokratiska regeringen under andra världskriget intog en påfallande undfallande attityd gentemot nazisterna; då förbjöds kritik mot nazisterna, det fanns koncentrationsläger för svenska nazikritiker och svenska regeringen tillät den så kallade permittenttrafiken med tyska soldater på svenska järnvägar. Dessutom ger SSU:s nyrasistiska tilltag ett obehagligt eko från rasbiologiska institutet som Socialdemokraterna instiftade på 1930-talet.

Sammanfattningsvis har SSU Stockholm hamnat i riktigt dåligt sällskap med en osalig blandning av islamister, nyrasister, kommunister, aparatheidaktivister och nynazister. Det är oroväckande att ungdomsförbundet för Sveriges regeringsparti hyser sådana sympatier med tanke på att flera av deras medlemmar kan komma till makten en vacker dag.

Frågan är om någon kommer att kunna ta Stefan Löfven på allvar när han grötmyndigt gör uttalanden som ”alla ska med”, ”vi bygger inga murar” eller att han utesluter allt samarbete med SD ”för att de är ett rasistiskt parti”?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *