Den ensamkommande surrealismen

löfven-ensamkommande

De så kallade ”ensamkommande barnen” är förmodligen det största bedrägeriet Sverige har utsatts för. Medan övriga EU-länder har tagit emot ett tusental ”ensamkommande barn” tog Sverige emot hårresande 35,369 ”asylsökande barn”. Asylsökare som är eller utger sig för att vara barn åtnjuter flera förmåner som övriga asylsökare inte har. Bland annat har de rätt till mycket högre bidrag, de får snabbspår till HVB-boende, de har rätt att söka asyl på grund av särskilt ömmande omständigheter, och de kan inte avvisas till säkra orter i hemlandet om det inte finns en mottagande familj. Alla dessa generösa förmåner, som kom till under Moderaternas och Miljöpartiets migrationsöverenskommelse, förutsätter dock att dessa asylsökare faktiskt är barn. Dock utförs sällan seriösa åldersbedömningar eftersom Barnläkarföreningen obstruerar att utföra medicinska tester. Istället får Migrationsverket göra psykologiska tester baserat på den historia asylsökarna presenterar. Personalen på Migrationsverket har fått direktiv att godta påståendet om asylsökarens ålder om denne inte ser ut att vara över 40 år. I de nordiska grannländerna, där det görs medicinska tester, bedöms cirka 75% vara över 18 år; i Sverige bedöms orwellskt nog majoriteten av ”barnen” att vara under 18 år. Dessa generösa förmåner i kombination med de undermånliga åldersbedömningarna har lett till en situation som har blivit fullständigt absurd, i det närmaste surrealistisk.

Till att börja med skenar kostnaderna för de ”ensamkommande barnen” bortom all sans och förnuft. Schablonersättningen som staten ger kommunerna för en ensamkommande är 1900 SEK/dygn, men det kan i vissa fall bli betydligt dyrare än så. Kostnaden för de ensamkommande beräknas till 27,6 miljarder SEK för 2016, vilket är i paritet med utgifterna för hela polisen och rättsväsendet. Är detta en rimlig utgift för de svenska skattebetalarna?

Under flera år har bedrägerierna med ”de ensamkommande barnen” mörkats och censurerats. Väldigt lite om de astronomiska kostnaderna och de bristande ålderstesterna har läckt ut i massmedia. Den senaste tiden har dock flera prekära incidenter inträffat som inte ens agendasättande Dagens Nyheter kan censuera trots ett halvårs försök till mörkläggning. På musikfestivalen We Are Sthlm sextrakasserade en grupp ”ensamkommande barn” flera hundra svenska flickor, varav många var minderåriga. Vidare har mängder av flickor, ibland så unga som 10 år, sextrakasserats och ibland våldtagits på landets simhallar. Företeelsen med dessa sextrakasserier kallas taharrush gamae.

Dessutom har det inträffat tusentals incidenter på landets asylboenden, varav flera för ”ensamkommande”. SvD kan avslöja att det rör sig om 5000 ärenden som Polisen har rapporterat in under kod 291, som används för mörklagda brottsmål relaterade till asylkrisen. Några uppmärksammade incidenter på HVB-boenden är upplopp där Poliserna har tvingats fly och personalen har låst in sig. Flera fall av misshandel, skadegörelse, bombhot, våldtäkt, bränder, olaga hot och automatlarm för brand har rapporterats under kod 291.

Denna vecka inträffade en ännu mer tragisk incident: en assistent på ett HVB-hem för ”asylsökande barn” knivmördades brutalt. ”Pojken” som är misstänkt för mordet påstår sig vara 15 år, men på de bilder som har läckt ut från brittiska tidningen Daily Mail ser han ut att vara betydligt äldre. Daily Mail skriver (i översättning):

”Psykologistudenten som mördades hade varnat sin mamma för att hon hade hand om ’stora starka killar’ i åldern upp till 24 år, på ett asylboende avsett för barn i åldern 14-17 år. Den mordmisstänkte som dök upp i domstolen med en filt över huvudet, en vit T-shirt, ljusblå skjorta och jeans ser betydligt äldre än 15 år. En källa som följder utredningen nära berättade för Mail Online: ’Den mordmisstänkte är äldre än 15. Man kan se att han har mustasch och skäggväxt. Han rakar sig, men man kan se att han har ansiktsbehåring.'”

I nuläget har åklagaren valt att gå på den mordmisstänktes uppgivna ålder, det vill säga 15 år. Frågan kvarstår om en seriös medicinsk åldersbedömning kommer att göras i detta fall. Resultatet skulle kunna visa att han är mycket äldre, vilket skulle sätta de systematiska bedrägerierna med de ensamkommandes ålder i blixtbelysning. Domstolens tvekan att genomföra mediciniska ålderstester inför öppen ridå kan bero på den medieskandal ett sådant avslöjande skulle innebära. Det skulle i så fall kunna få samma pinsamma effekt som när taharrush gamae avslöjades på We Are Sthlm.

Det finns faktiskt fall sedan tidigare där ”ensamkommande barn” har fått åldern uppskriven vid brottsmisstanke. En ensamkommande bedömdes först vara 16 år av Migrationsverket. Efter att han hade begått en våldtäkt skrevs hans dock ålder omedelbart upp till 21 år så att han skulle kunna gripas av polis. Åklagaren ansåg att ”det krävdes väldigt starka skäl för att en 16-åring ska begäras häktad, men inte lika starka för en 21-åring”. Det är direkt orwellskt att en ensamkommandes ålder helt plötsligt kan justeras upp med fem år när han blir misstänkt för ett brott.

Brittiska medier har den senaste tiden uppmärksammat det svenska asylhaveriet i allmänhet och ensamkommandebluffen i synnerhet. Daily Mail har under veckan publicerat tre artiklar: Dan Eliasson som ”tyckte synd om den ensamkommande mördaren”, ”15-åringen” i Mölndal, samt några extrema exempel på ”ensamkommande barn” som i själva verket är vuxna män. Vidare skriver The Sun om hur invandringen ”håller på att ödelägga Sverige”. Slutligen har The Telegraph gjort ett reportage om Sveriges katastrofala invandringspolitik. Sverige, som en gång i tiden ansågs vara ett föregångsland, hånas nu av brittiska medier för att köra landet i botten med okontrollerad massinvandring från tredje världen.

Vissa online-artiklar hos Daily Mail kan inte nås från alla internetleverantörer i Sverige, för de har geo-blockats. Anledningen enligt Daily Mail är den brottsutredning som pågår. En annan anledning kan vara att man inte vill att misstankarna om den mordmisstänktes ålder ska läcka ut. Hur som helst ger denna geo-block en kommunistisk touch av den internetcensur som råder i Kina och Nord-Korea.

Men det finns fler absurda inslag som omgärdar ”de ensamkommande”. I denna artikel finns exempel på flera ”barn” som uppger sig för att vara tonåringar, men vars riktiga ålder har kunnat bekräftas till 24-30 år via deras profiler i sociala medier. En av dem hade varit registrerad på en datingsajt sedan 2008.

Ett annat bisarrt exempel som Daily Mail rapporterar om är Saad Alsaud som uppgav sig för att vara 14 år, när han i själva verket ser ut vara pappa till de barn han tävlade mot i ett sprinterlopp. Han utsågs till den ”snabbaste 14-åringen” i Sverige – utan att några kritiska frågor ställdes.

14-year-runner
Saad Alsaud – Sveriges snabbaste ”14-åring”.

Samma tema går igen i Killinggängets humorsketch Akropol Basket i Percy Tårar från 1996. I denna klassiska sketch utmanar Akropol Basket, som består av storväxta grekiska män, ett lag med nioåringar i turneringen Lågstadiebucklan. Det är nästan skrämmande hur väl Killinggänget lyckades förutspå vilken stor kontrast de ”ensamkommande barnen” 20 år senare skulle komma att utgöra vid en jämförelse med riktiga barn. Det är stor ironi att komikern Henrik Schyffert, som numera ingår i självutnämnda PK-Eliten med Malena Ernman och Jonas Gardell, har medverkat till sketchen. Förmodligen skulle han själv kalla den för ”främlingsfientlig” idag. (PK-Elitens påkostade insamlingsgala Hela Sverige Skramlar i Globen drog för övrigt in blygsamma 40 miljoner kronor – vilket finansierar mottagandet av 40 ”ensamkommande barn” under blott ett år.) Sketchen med Basket Akropol finns att beskåda här:

Ännu mer absurd är den incident som inträffade på en skola under veckan. Merit Wager skriver på sin blogg om en historia från en handläggare på Migrationsverket:

”En kollega berättade precis en grej som illustrerar hyckleriet kring ensamkommande barn rätt så bra.

Han hade blivit uppringd av en rektor på en skola som frågade hur de ensamkommande ’barnen’ på hans skola ska bära sig åt för att komma in på krogen, om vi kan utfärda nån slags ID-kort eller liknande.

Kollegan blev ju helt paff och frågade varför Migrationsverket skulle göra det – de är ju barn! Rektorn svarade något i stil med att du vet ju hur det är med deras ålder osv… Ville han att vi skulle fixa falskleg till krogen åt hans ensamkommande barn, eller hur tänkte människan egentligen? Tyvärr är det här ju ingen ovanlig inställning – vi ska fixa allt åt de här stackars ’barnen’.”

En sådan incident kan bara inträffa i ”den humanitära stormakten”.

Turerna kring de ”ensamkommande barnen” har blivit i det närmaste surrealistiska. I princip varje vecka dyker det upp nya skandaler – den ena mer bisarr än den andra. Massmedia har länge försökt mörklägga kostnader, åldersbedrägerier, kriminalitet och rent absurda incidenter. Det är på tiden att allmänheten blir informerad om detta moras i massmedia. De tiotals miljarder som farsen med de ”ensamkommande barnen” kostar skulle göra bättre nytta som hjälp på plats i riktiga flyktingläger.

2 reaktioner på ”Den ensamkommande surrealismen”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *