Illuminati-korten:
Media och indoktrinering

Det kontroversiella kortspelet ”Illuminati: New World Order” lanserades av Steve Jackson Games år 1994. Spelet är i sin tur baserat på boken ”The Illuminatus! Trilogy” som är en satirisk, postmodern, science fiction-influerad äventyrshistoria som baseras på konspirationsteorierna kring det mytomspunna sällskapet Illuminati. Trots att spelet är mer än tjugo år gammalt har det lyckats förutspå flera händelser som har inträffat i vår tid. Den första delen av denna artikelserie handlade om hur Illuminati-korten lyckades förutspå katastrofer som 9/11, tsunamin, Fukushima och islamistiska terrordåd. Den här delen handlar om medias makt, politisk korrekthet, teknik, utbildning och indoktrinering.

Till att börja med förutspådde Illuminati-korten att massmedia kommer att få en allt mer framträdande roll.

Spelet fick rätt så till vida att de stora TV-kanalerna har ökat sin dominans, fått allt fler tittare, och sänder allt mer vinklade och polariserande budskap. På kortet ”big media” syns en man som påminner om ”big brother” i George Orwells dystopiska roman; runt programledaren flockas folket på gatan och låter sig förföras och förfäras av massmedias budskap. Dessutom förutspådde Illuminati-korten redan 1994 att kabel-TV skulle få ett enormt genombrott och att kanalerna i princip bara skulle komma att sända skräpprogram: ”500 channels and nothing is on…”

Dessutom finns det två kort med titlarna ”hoax” (bluff) och ”rewriting history” (historierevisionism).

Dessa två kort är intressanta, med tanke på att mycket av massmedias nyhetsrapportering har varit extremt vinklad och direkt lögnaktig de senaste decennierna. Här återfinns fake news som att ”alla ensamkommande afghaner är barn”, ”Brexit kommer att bli en ekonomisk katastrof” och ”Trump hade sex på ett hotellrum i Moskva”. Ur ett strategiskt perspektiv kan man även tolka in den hårdvinklade, censurerade och delvis lögnaktiga rapporteringen om asylinvandringen från tredje världen (som skulle ”vara lönsam och rädda pensionerna”), klimatfrågan (som utmålas som ”vår tids ödesfråga”) och Ryssland (som tydligen ”manipulerar västvärldens valsystem”). Inom genren historierevisionism återfinns bland annat den vänsterliberala propagandan om att ”det finns ingen svensk kultur” – som kulminerade med Ingrid Lomfors ordagranna citat på pekoralen Sverige Tillsammans – och historikern Dick Harrisons artikel om att ”invandrarna byggde landet” (trots att de bara utgjorde några promille av befolkningen från 1800-talet och bakåt).

Vidare finns det två kort som föreställer ”recording industry” och ”video games”.

Som av händelse skulle musikindustrin komma att revolutioneras några år efter att Illuminati-spelet släpptes: den traditionella skivförsäljningen hamnade i akut kris på grund av illegala nerladdningstjänster som Napster och Kazaa – för att återuppstå några år senare med streamade betaltjänster som Spotify. (Dessutom liknar bilden på ”recording industry” Britney Spears, flera år innan hon slog igenom.) Även dataspelsbranschen skulle komma att expandera kraftigt efter att Illuminati-spelet släpptes – och spelberoende har blivit ett allt större problem i den yngre generationen.

För att bygga den nya tidens mediesystem krävs naturligtvis avancerad teknik: påpassligt nog finns det två Illuminati-kort med titlarna ”Evil Geniuses For A Better Tomorrow” och ”Blinded By Science”.

Man kan spekulera i vad dessa ”onda genier” utvecklar för modern teknik som kommer att trollbinda mänskligheten, men det ligger nära till hands att tro att det är uppsjön av smartphones, läsplattor och laptops som åsyftas; allt fler varnar för att dessa skärmar håller på att göra framförallt barn passiva och introverta, ger dålig hållning och kan framkalla koncentrationsstörningar och sömnsvårigheter. (Det”onda geniet” till vänster bär för övrigt drag av Microsofts grundare Bill Gates.)

Redan på 1990-talet förutspådde Illuminati-korten att teknikutvecklingen skulle få sitt epicentrum i Silicon Valley där IT-jättar som Apple, Facebook och Google har sina utvecklingsavdelningar.

Apropå Facebook så finns det ett kort med en ung man som tänker: ”Nice idea. It’s Mine Now.” Detta påminner starkt om hur Facebooks grundare Mark Zuckerberg stal idén till sociala medier från bröderna Winklevoss när de studerade på Harvard i början 2000-talet. (Hela historien om Mark Zuckerberg och bröderna Winklevoss finns att beskåda i filmen The Social Network.)

Den samlade effekten av all världens samlade media i form av filmindustrin, mediajättar, kabel-TV och sociala medier finns illustrerade i nedanstående Illuminati-kort:

Dessa dystopiska kort illustrerar hur folket sitter som hypnotiserade framför meningslösa underhållningsprogram på kabel-TV, flimrande videoklipp på YouTube och politisk propaganda från vänsterliberala medier. Och ve den som försöker byta kanal! Resultatet av denna mediala indoktrinering blir ”dittoheads”, det vill säga viljelösa människor som gör och tänker precis vad de blir tillsagda.

Framförallt förutspådde Illuminati-korten att folket kommer att indoktrineras av politisk korrekthet – vilket rent av är ett ändamål för den så kallade ”nya världsordningen”:

Kortet till vänster med titeln ”political correctness” har dessutom undertiteln ”good thoughts are now required”. (Som av händelse liknar dessutom mannen till vänster Saddam Hussein när han hängdes i det irakiska fängelset år 2006.) Uppenbarligen har vänsterliberal media i Sverige tagit denna uppmaning på största allvar, med tanke på den överdrivet politiskt korrekta slagsida som har genomsyrat i princip all nyhetsrapportering de senaste decennierna. Vidare förutspår Illuminati-kortet med titeln ”agent in place” att det kommer att finnas ”hemliga agenter” som avlyssnar vanligt folk som inte förhåller sig till de politiskt korrekta spelreglerna; att denna angiveriverksamhet har blivit verklighet i vår tid kan flera sverigedemokrater, som har fått sparken från sina jobb eller skiljts från sina fackliga uppdrag, vittna om.

De som dristar sig att ifrågasätta överdrifterna och lögnerna i den politiskt korrekta nyhetsrapporteringen censureras i media eller anklagas med pejorativa epitet.

Många journalister som har försökt rapportera ärligt om invandringens avigsidor har frysts ut eller fått sparken, kommentarsfälten i massmedia hårdgallras från kommentarer som reflekterar den bistra verkligheten i förorterna och i Tyskland finns det till och med statligt finansierade censorer (varav flera har rekryterats från gamla Stasi) som filtrerar bort ”hat och hot” från Facebook. En annan metod som har tillämpats för att tysta obekväma dissidenter är att klassificera dem som ”konspirationsteoretiker”. Därmed kan makthavarna bekvämt avfärda all kritik mot deras politik som ”konspirationsteorier”; ett bra exempel på detta är centerpartisten Frederick Federley som kallade de ensamkommandes högst verkliga åldersbedrägerier för en ”konspirationsteori”.

När makthavarnas bedrägerier till slut avslöjas tillämpar de ofta det retoriska knepet och hävdar att ”de ljög”.

Bland annat tvingades George W Bush erkänna att Saddam Hussein inte hade några massförstörelsevapen och att det inte var något giltigt skäl för invasionen av Irak 2003. I Sverige har de moderata politikerna Anna Kinberg Batra, Anders Borg och Ulf Kristersson erkänt att deras ”öppna hjärtan” och massinvandringspolitiken var ”ett misstag”. Andra politiker försöker röja undan spåren av sina illustra handlingar; ett bra exempel på det är Hillary Clinton som försökte destruera bevisen från email-härvan genom att slå sönder sina smartphones med en hammare.

Nästa svit Illuminati-kort förutspår hur utbildningsväsendet kommer att genomsyras av den politiskt korrekta diskursen.

I förskoleverksamheten firar den normkritiska genuspedagogiken stora triumfer – och många barn som växer upp idag tvivlar allt mer på sin könstillhörighet. Kortet med ”center for weird science” har sin motsvarighet i verkligheten i exempelvis Södertörns Högskola som bedriver kurser i ”normkritiska vithetsstudier” samt plockar bort det traditionella kunskapsinnehållet i fysikens naturlagar. Kortet med ”school prayer” har blivit verklighet tack vare alla muslimska friskolor som byggs runt om i landet tack vare finansiering från det wahhabistiska Saudiarabien.

Det finns dessutom Illuminati-kort som förutspår att matindustrin kommer att påverkas av indoktrinering och den moderna tekniken.

Kortet med ”nutrition nazis” har realiserats i vår tid genom militanta veganer, uppsjön av alla innovativa bantningsmetoder (LCHF, 5-2, medelhavsdieten, GI-dieten, paleokost etc) samt alla larm för riskerna med socker, transfetter och akrylamid (stekt potatis). Vidare finns det ett kort som förutspår klonade djur flera år innan fåret Dolly såg dagens ljus.

Fotnot: Samtliga bilder är skärmdumpar från Youtube.

2 reaktioner på ”Illuminati-korten:
Media och indoktrinering

  1. Mycket spännande och välskriven artikel. Finns fler kort som kan tänkas säga något om framtiden (utöver indoktrineringen i matindustrin)? Vad kommer härnäst som skulle kunna ”stämma in”?

  2. Matindustrkortet är det väl inget fel på? Det är enligt mig ett larm som åtminstone är bra.

    Jag menar, människor som undviker socker mår bättre. Så det kortet är positivt om man nu ser det så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *