Illuminatikorten:
Terrordåd och katastrofer

Ett av de mest kontroversiella spel som har släppts i modern tid är kortspelet ”Illuminati: New World Order” som lanserades av Steve Jackson Games år 1994. Spelet är i sin tur baserat på boken ”The Illuminatus! Trilogy” som gavs ut 1975 av Robert Shea and Robert Anton Wilson. Boktrilogin är en satirisk, postmodern, science fiction-influerad äventyrshistoria som baseras på konspirationsteorierna kring Illuminati. Det hemliga sällskapet Illuminati, som både boktrilogin och kortspelet kretsar kring, är en utdöd sekt som grundades 1776 av jesuitprästen Adam Weishaupt. Det ursprungliga Illuminati, som var verksamt i Bayern, upplöstes 1790. Trots att sällskapet inte har existerat sedan dess förekommer det än idag i mer eller mindre bisarra konspirationsteorier om den nya världsordningen; bland annat har Illuminati den kollektiva huvudrollen i Dan Browns bok Änglar Och Demoner.

Åter till Steve Jacksons kortspel. Spelet innehåller en uppsättning kort som symboliserar olika sätt att gripa makten, kontrollera olika händelser eller manipulera befolkningen. Spelet är skrämmande dels för att det tar avstamp i en kontroversiell konspirationsteori, dels för att korten symboliserar makabra incidenter. Fast allra mest skrämmande är det eftersom det har lyckats förutspå ett flertal händelser som har inträffat i verkligheten sedan det släpptes 1994.

I denna första genomgång av Illuminati-korten ligger fokus på de terrordåd, katastrofer, extremistgrupper och våldsdåd som spelet har lyckats förutspå.

De mest kontroversiella korten är de som visar hur World Trade Center och Pentagon attackeras under terrorattentatet 9/11.

Vidare finns det ett kort som föreställer en fängslad man utanför en byggnad som påminner påfallande mycket om biografen Aurora i Denver där dödsskjutningen under Batman-filmen ägde rum år 2012; än märkligare blir det eftersom mannens klocka visar tiden 12.05 – vilket var det exakta klockslaget då filmen började.

En annan katastrof som förutspåddes av Illuminati-korten är tsunamin (”tidal wave”) och den påföljande härdsmältan (”nuclear accident”) i kärnkraftverket Fukushima år 2011.

Som om det inte räckte med dessa katastrofer finns det tre kort som illustrerar en orkan (vilket påminner om orkanen Katerina i New Orleans 2005), ett vulkanutbrott (här finns associationer till Eyjafjallajökulls utbrott på Island 2010) och oljeutsläpp (som liknar BP:s oljeutsläpp i Mexikanska Golfen 2010).

Dessutom finns det ett kort som föreställer en joggare – vilket ger associationer till det bombdådet vid Boston maraton år 2013. Dessutom finns det ett kort på prinsessan Diana, som dog i en bilolycka 2007.

Apropå terrorism finns det ett kort som föreställer hur en islamistisk rörelse tar emot stora summor pengar; detta påminner om hur USA har finansierat talibanerna i Afghanistan och ”rebellerna” i Syrien. Resultatet av denna finansiering har lett till att terrorgrupperna Al-Qaida och Islamiska Staten har kunnat etablera sig i Mellanöstern.

Dessa jihadistiska terrorgrupper ägnar sig som bekant åt självmordsdåd för att bli ”martyrer”. Givetvis finns det två kort som illustrerar dessa två fenomen, varav kortet på ”martyrerna” påminner om hur islamister skövlar historiska helgedomar i Mosul, Palmyra och Timbuktu.

Inte nog med dessa terrordåd. Det finns även tre kort som illustrerar bilbomber (som har detonerat i exempelvis Stockholm 2010, Oslo 2011 samt i Bagdad sedan 2003), attacker med bilar (vilket har inträffat i Nice 2016, Berlin 2016, Stockholm 2017 och London 2017) samt allmän ödeläggelse (vilket ger associationer till hur människor flyr i panik under dessa terrordåd).

Dessutom finns det ett kort på en krypskytt (som påminner om krypskyttarna på Majdan-torget i Kiev 2014 vilket ledde till att det ukrainska inbördeskriget bröt ut) samt ”eco-guerrillas” (vilka liknar piraterna som härjar utanför Somalias kust sedan 2009).

Förutom all denna förstörelse finns det två kort som föreställer ”urban gangs” och ”gang wars”. När spelet utvecklades på 1990-talet var urbana gäng i princip okända fenomen i Europa, men nu har flera länder (inklusive Sverige) omfattande problem med sådana kriminella gäng.

Vidare finns det två kort på punkare samt svartklädda bleka gothrockare – som påminner om de vänsterextremister som har organiserat sig i bland annat AFA och Antifa.

Lägg därtill en kommunistisk konspiration så erhåller man en anarkistisk våldsbejakande rörelse; detta ger associationer till hur vänsterhuliganerna som härjade i Göteborg 2001 och Hamburg 2017.

Så vad blir det samlade resultatet av jihadistiska terrorgrupper, kriminella gäng och vänsterextremistiska huliganer? Jo: sabotage?

Illuminati-korten, som utvecklades under 1980- och 1990-talen, förutspådde dessutom att kriminaliteten skulle flytta ut på Internet. Till att börja med finns det kort med hackers och virus – flera år innan detta skulle bli verkliga problem på Internet.

Dessutom lyckades Illuminati-spelet förutspå Internet-maskar och spam mail – flera år innan dessa fenomen blev riktiga problem.

För att bemöta de nya hoten från Internet förutspår spelet att flera organisationer kommer att inrättas: EFF (Electronic Frontier Foundation) är en ideell stiftelse för att motverka IT-attacker och rättsliga övergrepp, telefonoperatörerna kommer att öka sin övervakning (vilket inträffade med EU:s datalagringsdirektiv) samt att IT-säkerheten och övervakningen kommer att öka rent generellt inom de privata och offentliga sektorerna.

För att kunna bemöta dessa asymmetriska hot från terrorister och cyberattacker har FBI, CIA och NSA fått allt större anslag. Efter terrordåden den 11/9 bildades Department Of Homeland Security där samtliga dessa organisationer ingår. CIA har dessutom spelat en allt större roll i Mellanöstern – inte minst för att destabilisera regimerna i Mellanöstern. FBI var dessutom involverat i presidentvalet, då de utredde Hillary Clintons skandaler med hennes emailserver och Benghazi-affären. Dessutom har NSA utökat övervakningen av Internet och flera telefonoperatörer; organisationen övervakar numera miljarder meddelanden per dag.

Edward Snowden avslöjade NSA:s massiva övervakning och hans rapporter publicerades av Wikileaks. Grundaren av Wikileaks, Julian Assange, sitter i husarrest på Ecuadors ambassad i London – och bland Illuminati-korten finns det förvånansvärt nog ett kort som liknar honom med den dystopiska titeln ”And Stay Dead”.

Det här var första delen om Illuminati-spelet. Många av de incidenter som Illuminati-korten förutspådde 1994 har med kuslig precision inträffat i verkligheten de senaste två decennierna. Det andra avsnittet handlar om media, teknik och indoktrinering.

Fotnot: Samtliga bilder är skärmdumpar från Youtube.

En reaktion på “Illuminatikorten:
Terrordåd och katastrofer”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *