Blir Annie Lööf nästa statsminister?

Annie Lööf – Sveriges blivande statsminister? Foto: Wikimedia Commons.

I de senaste opinionsmätningarna har Centerpartiet gått starkt framåt. Enligt SCB:s partisympatiundersökning i juni 2017 får Centern 11,3% av väljarnas röster, vilket är den största procentuella ökningen bland alla partier; samtidigt får Alliansen 37,6% av rösterna mot de rödgröna som får 35,6%. I DN/Ipsos opinionsmätning i maj 2017 ökar Centerpartiet till rekordhöga 13% och är därmed nästan ikapp Moderaterna som rasar ner till 15%; i denna mätning får Alliansen 40% mot 38% för de rödgröna.

Om trenden håller i sig kan Centern bli största parti och Alliansen kan bli största block i valet 2018. I ett sådant läge skulle Annie Lööf få förtroendet av talmannen att bilda regering. Svenska medier har också fått vittring på denna trend och Annie Lööf lanseras i flera reportage som en potentiell statsministerkandidat.

Det finns dock ännu en indikation på att Annie Lööf håller på att lanseras som statsminister: Hon deltog nämligen på det senaste Bilderbergmötet i Chantille i Virginia den 1-4 juni. Det är något som knappt har uppmärksammats alls i svenska medier, men som kan vara en tydlig indikator på framtiden för svensk politik.

Flera svenska politiker som blir inbjudna till Bilderbergmötena blir nämligen statsministrar samma år eller året därpå. Fredrik Reinfeldt närvarade vid Bilderbergmötet i Ottawa i juni 2006; tre månader senare blev han Sveriges statsminister. På motsvarande sätt närvarade Stefan Löfven vid Bilderbergmötet i Watford i juni 2013 – och året därpå blev han statsminister. Uppenbarligen har globalisterna i Bilderberggruppen näsa för vilka svenska politiker som har potential att bli nästa statsminister. På Bilderbergmötena får dessa statsministerkandidater möjlighet att skapa nätverk med internationella politiker, finansmän, toppchefer inom industrin, mediaeliten och så vidare.

Bilderberggruppen är inte vilket sällskap som helst; det är ett av världens mäktigaste och mest mytomspunna sällskap. Deras möten hålls bakom lyckta dörrar under stor sekretess. De ambulerande årliga mötena hålls i allmänhet på lyxhotell runt om i Europa och hårdbevakas av beväpnade vakter. Alla gäster måste skriva under ett avtal som förbinder dem att inte läcka ut någon information till omvärlden.

Så vad vill Bilderberggruppen åstadkomma? Något förenklat kan man sammanfatta det som ett globalistiskt elitsällskap som verkar för att internationella handelsregler ska överordnas nationalstaternas sociala, ekonomiska och kulturella intressen. Energipolitik står alltid högt på Bilderberggruppens agenda, och några av målen är begränsad kärnkraft (för att begränsa spridningsrisker till terrorister) och obehindrad tillgång till strategiska naturresurser som olja från Mellanöstern och Nordafrika. Flera världshandelsavtal som GATT samt multinationella organisationer som EU har sina rötter i Bilderberggruppen. Flera Bilderbergmöten har handlat om TTIP, vilket är det stora frihandelsavtalet mellan EU och USA. TTIP innebär bland annat att företag ska ha rätt att kunna överklaga till en överstatlig domstol om deras vinstintressen är i fara; exempelvis skulle ett energibolag kunna stämma svenska staten om miljölagarna minskar bolagets vinst.

Vidare tar Bilderberggruppen starkt tar avstånd från nationalism – eftersom det motverkar frihandel och fri migration – och de uppmanar delegaterna att motverka nationella strömningar i sina respektive länder. (Det sägs att Henry Kissinger ska ha skällt ut Tony Blair som en liten skolpojke på ett Bilderbergmöte när Blair misslyckades med att införa euron i Storbritannien på grund av ett ”nationalistiskt uppsving”.)

Med andra ord är liberala Annie Lööf en favoritkandidat för medlemmarna i Bilderberggruppen. Hon är den svenska partiledare som är mest positiv till EU, mest negativ till nationalism, förespråkar en försvagad välfärdsstat och och vill öka asylinvandringen till Sverige. Bland annat har Annie Lööf gjort det kontroversiella uttalandet att Sverige ska ta emot 30 miljoner invandrare. Vidare sade hon i en intervju i SVT Agenda:

”Vi ser att människor som vill komma hit och arbeta och driva företag, men också människor som flyr undan krig och förtryck, ska få komma hit, skapa sitt arbete, starta sitt företag, göra rätt för sig, betala skatt och kunna själv. […] Det viktigaste är att vi har ett öppet förhållningssätt, att vi verkar för fri rörlighet och frihet oavsett vem man är och vilken bakgrund man har. Vi ska välkomna människor hit så länge man har möjlighet att både försörja sig själv eller driva företag.”

Hur välfärdsstaten Sverige ska kunna ta emot ett stort antal immigranter från tredje världen lämnas dock osagt, utan bör nog snarare betraktas som en ultraliberal utopi. Vad en sådan asylinvandring skulle leda till är snarare en havererad välfärdsstat, ökad statsskuld, ökad bostadsbrist, ökade bostadslån, underminering av fackföreningarna och lönedumpningar. Kort sagt: allt detta gynnar finansinstituten och de multinationella företagen.

Vidare är det intressant att betrakta utvecklingen i de övriga Allianspartierna. Under Anna Kinberg Batras ledning har Moderaterna backat dramatiskt, inte minst efter utspelet om att hon kan tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna. Hela 41% av väljarna vill att hon ska avgå, och den senaste tiden har ledande moderater krävt hennes avgång. Trenden pekar mot att Anna Kinberg Batra håller på att motas bort för att ersättas av en partiledare som absolut inte kan tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna. Till dess är Moderaterna starkt försvagade och riskerar att bli omsprungna av Centerpartiet.

Inom Liberalerna utmanas just nu Jan Björklund av Birgitta Ohlsson om partiledarposten. Birgitta Ohlsson är en av de mest radikala feministerna och liberalerna i partiet och skulle även hon vrida partiet i en starkt vänsterliberal riktning. I en intervju från 1999 sade hon:

”Jag vill upplösa nationalstaterna. Jag tycker inte om folkhemsromantik och jag skulle aldrig fira nationaldagen.”

Denna retorik påminner om de mest radikala citaten som har yppats inom Bilderberggruppen; bland annat har den framlidne styrelsemedlemmen David Rockefeller skrivit följande i sin bok Memoirs:

”Vissa tror till och med att vi är en del i en hemlig sammansvärjning som arbetar mot USA:s bästa, genom att karaktärisera mig och min familj som ’internationalister’ och för att konspirera med andra över hela världen i syfte att bygga en mer integrerad global politisk och ekonomisk struktur – en värld om du så vill. Om detta är anklagelserna, då är jag skyldig, och stolt över det.”

Slutligen är Kristdemokraterna under Ebba Busch Thors ledning kraftigt försvagade och riskerar att åka ur riksdagen 2018. Ebba Busch Thor är jämte Anna Kinberg Batra den mest konservativa partiledaren inom Alliansen – men det finns alltså risk att hon försvinner från den politiska scenen efter 2018.

Sammanfattningsvis blåser det kraftigt vänsterliberala vindar inom Alliansen, och det finns indikationer på att Centerpartiet kan bli blockets största parti. Om Jan Björklund avgår kommer dessutom Annie Lööf att vara den mest rutinerade partiledaren.

Kort sagt kan det bli som Bilderberggruppens möte indikerar: Annie Lööf kan bli Sveriges nästa statsminister.

Vill du det?

4 thoughts on “Blir Annie Lööf nästa statsminister?”

 1. Vi människor är framförallt sociala varelser och det som mest av allt definierar en sådan är grupptillhörigheten.
  Den lilla gruppen, familjen, där vi är helt trygga och kan visa våra sämsta sidor utan att riskera uteslutning.
  Sedan kommer de olika grupper vi tillhör som skikt på skikt i en lök för att avslutas med den språkliga och kulturella gemenskapen, nationalstaten.
  Själva teorierna bakom multikultur och globalism är fundamentalt felaktiga, de går helt på tvärs med vår natur där vi existerar endast i förhållande till andra grupper, kulturer.
  Att som socialisterna tror, att människosläktet på en eller ett par generationer helt kan omstöpas ända ner på DNA-nivå med hjälp av socialt ingenjörsskap är fullkomligt absurt och så ofattbart övermaga arrogant mot evolutionens mekanismer att man häpnar.
  Det gamla ordstävet, ett bra staket gör bra grannar, gäller mellan grupper av människor på alla nivåer.
  Multikultur och globalism bär inom sig orsakerna till nästa världskrig, denna gång troligen ett mellan totalitärer med Bilderbergarna i frontlinjen och de nationalstater som fortsatt tror på demokratin som styrelseform.
  Våra ofattbart korkade, ideologiskt dogmatiska och arroganta svenska politiker gör sitt absolut bästa skapa otrygghet och fiendskap i vårt land.
  Troligen har de redan för många generationer av människor boende i Sverige förstört den mest grundläggande förutsättningen för ett fungerande samhälle och ett gott liv, tilliten och gemenskapen.

 2. Jag skriver under på Pllays analys. Vi behöver sätta kurs på en mycket svagt skymtande mittens väg mellan de två konkurrerande eller koopererande typer av diktatur som vi har fått smaka på. Antingen kommer islam att förkväva det mesta av vår frihet under sitt betonglock och med hjälp av Pakistans vapenarsenal en dag kanske utlösa sin efterlängtade apokalyps. Eller också hårdnar dagens mjuktotalitära hybridsocialism under den lågpannade guden Staten, treenigt “svensk”, EU-isk och FN-isk, med total kontroll av undersåtarnas kommunikation, lokalisation och bankkonton.

  Problemen kan inte lösas i en handvändning precis: samhällsmaskineriets alla delsystem sönderfaller nu gradvis, befolkningen är atomiserad, narcissistisk och hjärntvättad, makteliten är girig och inkompetent, infantiliserad och feminiserad. Och mittens väg har ingen egentlig organisation, ingen stor medieplattform, inga samlande företrädare.

  Jag vill definitivt sparka ut hela sjuklövern och kommer att studera SD noga och förmodligen stödja partiet inför valet. Men med de monumentala svårigheterna och det naiva, kuschade, ännu halvsovande folket spelar det möjligen ingen större roll vilka som regerar under nästa mandatperiod. Patienten måste bli akut sjuk för att få tillräcklig sjukdomsinsikt och börja med de beska medicinerna, åderlåtningen och sjukgymnastiken.

 3. Instämmer med båda föregående skribenter.
  Lööf Statsminister? Svar nej från min sida. Finns också möjlighet att Alliansen spricker på riktigt och Lööf fiskar hos S. Maktbegär har inga gränser.

 4. Anna k batra va i usa oxå under den här tiden möjligt att hon träffade dom oxå innan det offciela mötet började

Comments are closed.

%d bloggers like this: