Den mediala elitens fula tryne

Gristryne. Foto: Pixabay.

Den senaste tiden har den vänsterliberala mediala eliten börjat sticka fram sina fula trynen allt mer. Först ut var Anne Ramberg som i Söndagsintervjun med P1 påpekade att svenskar som har bott och arbetat hela sitt liv i Sverige måste stå tillbaka för asylinvandrare från tredje världen.

”Jag kan reagera över att politiker, från alla partier, säger att vi måste värna vår välfärd. Det är klart att vi måste göra. Jag inser också att alla de gamla människor som jobbat hårt ett helt liv nu ska ställas emot alla de flyktingar som kommer som också tar sjukvård och skolor i anspråk. []… Men det är nog på det viset att humanismen kräver faktiskt att man får göra avkall på sin välfärd.”

Detta uttalande av Anne Ramberg har väckt stark kritik, inte minst med tanke på att mer än var tionde pensionär har så liten pension att de lever under fattigdomsgränsen. Samtidigt har cirka 35.000 så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” sökt asyl i Sverige – till en kostnad av en miljon kronor per ”barn”. Detta blir särskilt graverande eftersom de flesta varken är ensamkommande, flyktingar eller barn. Bland de övriga 163.000 asylsökarna som anlände bara under 2015 förekommer också mängder av asylbedrägerier och frikostiga bidrag. Detta frikostiga asylmottagande kostar tiotals miljarder per år – och Anne Ramberg och medlemmarna i Advokatsamfundet tjänar grova pengar på att företräda dessa asylsökare. Själv tjänar Anne Ramberg ungefär två miljoner kronor per år och bor i en lyxvåning på Östermalm. I korthet tjänar Anne Ramberg pengar på ett frikostigt asylmottagande – men anser att folket som drabbas av våldtäkter, stenkastning, bilbränder, taharrush och en annalkande systemkollaps bör göra ”avkall på sin välfärd”.

Anne Ramberg försökte bemöta kritiken med ett blogginlägg, vilket snarast förvärrade situationen. I texten (som har redigerats) anklagade hon den moderate riksdagspolitikern Hanif Bali för att vara en “brun råtta” och en ”taltratt för gatans parlament”. Detta öppna förakt för demokratin och hennes totala oförståelse för vanliga svenskars situation har lett till att Anne Ramberg på bloggar och sociala medier skämtsamt har kallats för en samtida Marie Antoinette.

Nästa kritikstorm kom att kretsa kring tidningen Nya Tiders medverkan på Bokmässan. Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski förespråkade implicit att Nya Tider borde censureras, Kristina Lundqvist från samma tidning drog paralleller mellan Nya Tider och ”nazister som tillverkar lampskärmar av människohudar” och Jan Helin på SVT höll med dessa om att Nya Tiders chefredaktör Vávra Suk inte alls borde ha fått framträda i Aktuellt. Den ”antifascistika retorik” som Wolodarski, Lundqvist och Helin tillämpar påminner starkt om statskontrollerade media i DDR, Sovjetunionen och Warszawapakten. Genom att stämpla alla misshagliga dissidenter för ”fascister” kunde dessa kommunistiska diktaturer tysta, fängsla eller avrätta obekväma meningsmotståndare.

Mest absurd är trots allt Cecilia Hagens debattartikel i Expressen, där hon knyter an till Anne Rambergs uttalande om ”bruna råttor”. Med en tydlig referens till Hanif Bali skriver Cecilia Hagen:

”Hur man ska bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?”

Detta är förmodligen den mest hatiska, rasistiska och människoföraktande artikel som har publicerats i svensk press sedan andra världskriget. Det är svårt att tolka Cecilia Hagens krönika på något annat sätt än att hon förespråkar massavrättningar av oliktänkande.

Hanif Bali kommenterade Hagens krönika på Twitter:

”I Expressen spekuleras om det bästa sättet att utrota mig är ‘med gift’? De utredde det på 30-talet, svaret är gas.”

Givetvis har Hanif Bali helt rätt i sin analys. Han får bland annat stöd av Forum För Levande Historia som i publikationen ”Antisemitiska attityder och föreställningar i Sverige” beskriver hur nazisterna beskrev misshagliga människor som just råttor.

”De tyska nazisterna, till exempel, framställde judarna som smutsiga, lata, utsugande, kriminella och jämförde dem (i avhumaniserande syfte) med råttor, ohyra, virus och bakterier.”

Ironiskt nog har Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson uppmanat till bojkott av Expressen till dess att Cecilia Hagen har bett om ursäkt eller fått sparken. Helt plötsligt är rollerna ombytta: Sverigedemokraterna anklagar Expressen för att sprida nazianstrukna texter.

Gemensamt för alla dessa vänsterliberala journalister och opinionsbildare är att de med sin aggressiva  retorik försöker tysta meningsmotståndare. Förmodligen håller de på att bli desperata när åsiktskorridoren håller på att rämna och alternativa media får en gnutta sändningstid i public service. Detta panikartade beteende påminner om den allt mer desperata retoriken i DDR, Sovjetunionen och Warszawapakten precis innan Berlinmuren föll. Allt mer propaganda, överdrifter och lögner publicerades i takt med att kommunismens kollaps närmade sig.

Helt vanligt svenskar som bara vill leva i ett normalt fungerande land klassas tydligen numera som ”bruna råttor”. De som dryftar sig att kritisera en alltför vidlyftig invandringspolitik, med katastrofala följder för samhället, ska tydligen ”förgiftas”. Alla som är oroade för islams utbredning i samhället ska inte få göra sin röst hörd enligt denna mediala överklass.

Den vänsterliberala mediala eliten har till slut visat sitt fula tryne i all sin prakt. Deras beteende hör hemma i ett totalitärt samhälle – men inte i ett sekulariserat Sverige med en starkt förankrad yttrandefrihet.

4 thoughts on “Den mediala elitens fula tryne”

 1. Fler bruna råttor som Hanif vill åtminstone jag ha!
  Johan Westerholm och Staffan Danielsson är väl inräknade i samma kategori inom respektive parti gissar jag.
  Östermalm är väl för övrigt den stadsdel som är mest “besmittad” av råttor.
  Det de flesta missar, har jag lärt mig av Hanif, är att de råttor vi har idag trängde ut den pestbärande varianten. Den vi har nu kommer från gamla Persien så vi är ju multikulturella redan där!
  Vad jag kan se så är de nuvarande de som håller gator och kloaker rena från mycket obehag och gör samhället en stor tjänst.
  De lämnar givetvis en del oätliga rester åt våra renhållningsarbetare efter att de rivit runt i soporna.
  Men, skapar inte det bara fler önskade “enklare jobb”?

 2. Har också funderat på om det uppskruvade tonläget är ett tecken på att åsiktskorridoren håller på att rämna. Uppenbarligen har verkligheten kommit ikapp allt fler, som nu börjar se vad multikulturalismen får för effekt i deras närmiljö. Samtidigt är ju svensken oerhört underdånig centralmakten och den offentliga administrationen, men om den diffusa snuttefilten “välfärden” hotas kanske vi får se ett “paradigmskifte”…

 3. Tack för inlägget – och alla de andra. Jag tror det behövs flera råttor.
  Från en brun råtta tillika fattigpensionär.

 4. Om vi för tillfället bortser från Cecilia Hagens brunfärgade utfall är jag mycket förvånad över tonen i det.
  Hagen har under årens lopp i allmänhet skrivit mängder av rätt menlösa krönikor som nog mest passat i nån veckotidning för äldre.
  Plötsligt kommer detta totala nästan vanvettiga angrepp på “feltänkande”?
  Något här tycks ha gått totalt snett .
  Vad är det egentligen som hänt? Är detta C Hagens rätta ansikte eller inte? Får inte ihop det.
  Detta är inget försvar för Hagen, tvärtom, bara några rader om att jag tycker att det finns en hel del oklart.

Comments are closed.

%d bloggers like this: