Baba Vanga – Balkans Nostradamus

Baba Vanga. Foto: Wikimedia Commons.

Baba Vanga, det blinda oraklet från Balkan, lyckades redan på 1950-talet förutspå tsunamin, klimatförändringarna, terrorattacken 9/11, sänkningen av ubåten Kursk, Fukushima och att Obama skulle bli USA:s president. Hon förutspådde även att Islamiska Staten skulle invadera Europa med start 2016 – och att vår världsdel snart kommer att upphöra att existera år 2025. Det här är berättelsen om Baba Vanga.

Baba Vanga föddes år 1911 i byn Strumica i dåvarande Ottomanska Imperiet. Som spädbarn var hon född flera veckor för tidigt och hennes släkt trodde först att hon skulle dö i barnsäng, så de väntade med att ge henne namnet Vangelia (Vanga) Pandeva Dimitrova tills hon hade vuxit sig starkare. Som barn levde Vanga ett normalt liv – tills hon som tolvåring hamnade i en tornado; hon kastades då flera meter upp i luften och fick stora mängder sand i ögonen. Sanden gav henne en kraftig nedsättning av synen som i brist på läkarvård ledde till total blindhet.

Under andra världskriget uppvisade Vanga talang för helande och paranormala aktiviteter; många sökte sig till henne för att få spådomar om deras nära och kära var i livet eller var de kunde ha stupat. Efter andra världskriget blev hon uppsökt av flera kommunistiska dignitärer, däribland Bulgariens kommunistledare och Leonid Brezjnev, som bad om paranormal rådgivning. Hon ville inte ha betalt för sina spådomar, utan nöjde sig med mat eller enklare gåvor för besväret. Under 50 år gjorde Baba Vanga närmare hundra spådomar, varav hela 85% har visat sig stämma till dags dato.

På 1950-talet förutspådde Baba Vanga den globala uppvärmningen, långt innan någon hade hört talas om begreppet:

”Kalla områden kommer att bli varma … och vulkaner kommer att väckas till liv. Allting kommer att smälta bort, precis som is.”

Under samma tidsepok förutspådde hon även tsunamin, 50 år innan den skulle drabba Sydostasien år 2004:

”En enorm våg kommer att skölja över en stor kust med massor av människor och städer, och allt kommer att försvinna under vattnet.”

Redan 1980 lyckades hon med skrämmande precision förutsäga att den ryska ubåten Kursk skulle förlisa år 2000:

”Vid milleniumskiftet, i augusti 1999 eller 2000, kommer Kursk att täckas av vatten – och hela världen kommer att sörja det.”

På 1980-talet trodde flesta av naturliga skäl att det var den ryska staden Kursk hon syftade på. När ubåten Kursk sjönk i augusti 2000 slog profetian oväntat in – exakt på den månad hon hade förutspått.

Ännu mer skrämmande är hennes profetia från 1989 om attacken mot World Trade Center 9/11:

”Ve och fasa! De amerikanska bröderna (vilket har tolkats som de två tvillingtornen) kommer att falla efter att ha blivit attackerade av stålfåglar (troligtvis de två kapade passagerarplanen). Vargarna kommer att yla i sin buske (vilket tolkas som en referens till George W Bush) och oskyldigt blod kommer att flyta.”

Baba Vanga förutspådde även, helt korrekt, att USA:s 44:e president skulle bli en afroamerikan. Som bekant besannades denna spådom då Barack Obama blev vald till president år 2008. Hon förutspådde även att han skulle ”bli USA:s siste president”. Det återstår att se hur det går med den profetian.

Hennes profetia om vår nutid är minst sagt oroväckande. Baba Vanga har förutspått att muslimer år 2016 kommer att invadera Europa och att vår kontinent därefter kommer att upphöra att existera i dess nuvarande form. Islamisternas efterföljande invasion och förstörelse kommer att pågå under flera år, driva ut större delen av befolkningarna, och lämna helt kontinenten nästan helt öde. Vidare förutspådde Baba Vanga att Europas befolkning kommer att vara i det närmaste obefintlig år 2025 – ”som en ödemark nästan helt utan någon form av liv”.

Under flera årtionden avfärdades Baba Vangas påståenden som fantasier och islamofobi, men i takt med Islamiska Statens uppgång i Mellanöstern kan hennes spådomar dessvärre komma att besannas. Ännu mer skrämmande blir det med tanke på att terroristernas tidplan stämmer oroväckande väl in på Baba Vangas spådomar.

Terroristernas tidplan är inte någon profetia, utan en plan som al-Qaidas ledare Al-Zarqawi avslöjade för den jordanske journalisten Fouad Hussein i ett irakiskt fängelse i början av 2000-talet. Fouad Hussein dokumenterade dessa intervjuer i boken ”Al-Zarqawi – al-Qaidas andra generation”, som har återgivits i den tyska tidningen Der Spiegel år 2005.

Enligt terroristernas tidplan skulle 9/11 inträffa 2001, invasionen av Irak 2003, arabiska våren 2010, kriget i Syrien 2011 och grundandet av Islamiska Staten 2014. År 2016, det vill säga i år, planeras alltså den ”totala konfrontationen mot de otrogna” att inledas.

Denna fas tror Hussein kommer att bestå av ”total konfrontation” och en ”kamp mellan troende och icke-troende”. Med tanke på att IS har smugglat in tusentals jihadister och även massförstörelsevapen till Europa borde det rimligtvis finnas anledning till oro. ”Vänta bara’”, sade en jihadist i mars 2015 som smugglade in IS-krigare med flyktingströmmarna mellan Syrien och Turkiet. Hittills bedöms cirka 4000 jihadister ha smugglats in i Europa och i en video säger en IS-krigare: ”Vi ska erövra Rom med Allahs tillåtelse”.

Som bekant har det inträffat osedvanligt många islamistiska terrordåd i Europa den senaste tiden: Paris januari 2015, Köpenhamn februari 2015, Paris november 2015, Bryssel mars 2016, Nice juli 2016, Würzburg juli 2016, Hautes-Alpes juli 2016 och Ansbach juli 2016. Dessutom utfördes ett islamistiskt terrordåd i Orlando i juni 2016. Man behöver inte vara något geni för att se hur frekvensen av terrorattentat har ökat under det innevarande årets lopp.

Värt att notera i sammanhanget är att yxattacken på ett tåg utanför Würzburg i Tyskland utfördes av ett så kallat ”ensamkommande flyktingbarn”; i själva verket var han dock en fullvuxen jihadist som hade svurit trohet till Islamiska Staten. I denna film hotar han alla i västvärlden med “skoningslös hämnd”. Med tanke på att Sverige tog emot cirka 35.000 så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” och totalt 165.000 asylsökare finns det risk för att en del av dessa immigranter i själva verket är jihadister. Som en anekdot i sammanhanget kan nämnas att en asylsökare i Nynäshamn har sagt: ”90 procent av oss är vuxna människor med militär utbildning.”

Alla dessa terrordåd, asylrelaterade brott under polisens kod R291 och taharrush gamea kan alltså vara upptrappningen till ”den stora konfrontationen” som både Baba Vanga och Al-Zarqawi har förutsagt ska inträffa just i år.

Denna våldsupptrappning bekräftas även av Frankrikes säkerhetschef, som dessutom tror att landet kan komma att befinna sig i ett inbördeskrigsliknande tillstånd om det inträffar fler terrordåd. Även han varnar för att jihadisterna är i färd med att smuggla in massförstörelsevapen till Europa. Hans farhågor bekräftas av Europol som varnar för att Islamiska Staten planerar en storskalig attack mot Europa.

I Turkiet håller dessutom president Erdoğan på att rensa ut i den turkiska byråkratin, rättsväsendet, militären och högskolan i kölvattnet av den misslyckade statskuppen. Utvecklingen är oroväckande eftersom Erdoğan strävar efter att återta delar av det forna Ottomanska imperiet som täckte stora delar av nuvarande Syrien, Irak, Libanon och Jordanien samt fördriva kurderna från norra Syrien. Med tanke på att Turkiet de facto styr asylströmmarna från Mellanöstern till Europa är även denna utveckling bekymmersam.

Som om det inte räckte med det har juristen Henning Witte gått igenom flera officiella och inofficiella källor och kommit fram till att Islamiska Staten kan ha smugglat in en månghövdad armé i Sverige och resten av Europa. Bland annat nämner han flyktingströmmen 2015 med de ”ensamkommande” som ljuger om sin ålder, det turkiska skräckfartyget Whiskey Trio i Varberg med tretton containrar med vapen ämnade åt IS, vapengömmor i exempelvis Västervik, den islamistiska attacken mot det kurdiska centret i Fittja, tyska polisens arresteringar av IS-krigare, det turkiska MC-gänget Osmanen Germania som ska ”ta över hela landet” och den svenske arméchefens varning om att ”Sverige snart kan vara i krig”. Enligt hans källor inom tyska underrättelsetjänsten är jihadisternas storskaliga attack i Europa planerad till september 2016 – det vill säga om två månader – vilket alltså är samma år som omnämns av både Baba Vanga och Al-Zarqawi.

Enligt terroristernas tidplan ska erövringen av Europa vara avslutad 2020. Om jihadisterna dessutom sätter in massförstörelsevapen kan Baba Vangas dystopiska profetia om att Europa kommer att vara ”ödemark” år 2025 besannas.

Vidare har Baba Vanga förutspått att Europa kommer att vara helt förvandlat till ett islamistiskt kalifat år 2043; Rom kommer att vara dess huvudstad och världsekonomin kommer att kretsa kring detta kalifat. Det är onekligen en skrämmande framtid som väntar Europa de kommande decennierna om man ska tro Baba Vangas profetior.

Vad mer har Baba Vanga förutspått ska inträffa? Här de mest centrala händelserna i framtiden enligt hennes profetior:

2023: Jordens omloppsbana kommer att förändras (ingen vet riktigt vad det betyder).

2028: Mänskligheten kommer att färdas till Venus i hopp om att finna nya energikällor.

2033: Världens vattennivåer kommer att stiga när polarisarna smälter.

2066: USA kommer att använda ett nytt ”klimatförändringsvapen” i ett försök att återta Rom och föra tillbaka kristendomen till Europa.

2076: Kommunismen kommer att återvända till Europa och resten av världen.

2084: Naturen blir återfödd (ingen är riktigt säker på vad det betyder).

2100: En konstgjord sol kommer att belysa den mörka sidan av jorden.

2130: Med hjälp av utomjordingar kommer jordens civilisationer att kunna leva under vattnet.

2170: Jorden drabbas av en omfattande global torka.

2187: Två stora vulkanutbrott kommer att stoppas.

2201: Temperaturen på jorden kommer att sjunka allteftersom solens strålning avtar i styrka.

2262: Flera planeter kommer så sakteliga att börja ändra sina banor; Mars kommer att hotas av en komet.

2354: En olycka på den konstgjorda solen kommer att orsaka ännu mer torka på jorden.

2480: Två artificiella solar kommer att kollidera och lämna jorden i komplett mörker.

3005: Ett krig på Mars kommer att ändra planetens bana.

3010: En komet kommer att slå ner på månen, vilket kommer att leda till att jorden omges av en ring av sten och aska.

3797: Vid den här tiden kommer allt liv på jorden dö ut. Dock kommer den mänskliga civilisationen vid den tidpunkten att vara tillräckligt avancerad för att kunna flytta till ett nytt solsystem.

Det återstår att se hur många av dessa profetior som kommer att besannas. Mycket framstår just nu som rent och skärt vansinne, men på 1950-talet var det inte heller många som trodde på de av hennes spådomar som senare har besannats i vår tid.

Mest dramatiskt blir det att följa utvecklingen under 2016 och åren fram till 2025. Kommer Sverige och Europa att drabbas av en fullskalig attack av Islamiska Staten – eller kommer Baba Vanga att få fel denna gång?

Fotnot: Projekt Morpheus ställer sig inte bakom eller tror på Baba Vangas profetior, utan detta inlägg är endast en genomgång av hennes spådomar.

5 thoughts on “Baba Vanga – Balkans Nostradamus”

 1. Ändå oxå en Jesus om hon/han har sagt så här mycket och är så gammal så kan jesus vara en tjej.

 2. Ett fullskaligt inbördeskrig i Sverige är högst troligt inom en nära framtid med tanke på:

  – Den numera heterogena befolkningen med en stor andel muslimer från tredje världen som anser det fullt normalt att lösa sina problem med våld. Det måste anses vara en krutdurk utan dess like
  – Islamistiska moskéer och koranskolor som får verka fritt i landet
  – Införseln av vapen som i princip obehindrat kunnat strömma in i landet sen många år tillbaka
  – Nedmonteringen av polis och militär som pågått sen många år tillbaka. Idag klarar polisen inte av att stoppa stenkastande ungdomar så har jag svårt att se hur de ska kunna stoppa en mindre arme som är tungt beväpnad.
  – Gammalmedia som ljuger och mörkar problemen

  Jag tror att det första som kommer att hända är att välfärden kommer att nedmonteras då kostnaderna för asylmotagandet blir för stort (Reinfeldts våta dröm). Sen många år tillbaka så har vi betalt en av värdens högsta skatter men samtidigt haft en välfärd värd namnet så många har ändå accepterat att ”smakar det så kostar det”. Men hur många är villiga att betalt värdens högsta skatt för att försörja en massa kriminellt folk från tredje världen som dessutom föraktar den svenska kulturen och sextrakasserar kvinnorna. Kriminaliteten kommer att öka lavinartat då en stor del av befolkningen inte kan försörjas via arbete eller bidrag. Då polisen inte kan skydda oss så kommer allt fler att beväpna sig alt. anlita kriminella gäng som beskydd. Nar anarkin utbrytit så börjar de välutbildade fly landet p.g.a. att de inte känner någon samhörighet med större delen av befolkningen och p.g.a. att de inte kan förvänta sig något från samhället och därmed inte känner någon lojalitet för det samhälle de inte längre känner igen. När de välutbildade flytt landet så kommer även de stora företagen flytta och effekterna förstärks ytterligare. Lägg där till skolan som redan nu är i fritt fall och knappast blir bättre av att den fylls på med krigsskadade analfabeter från Afrika. Vad är nu kvar av Sverige? Olika etniska folkgrupper bestående av outbildade islamister från värdens värsta hörn med obegränsad tillgång på vapen. Inbördeskriget är nu ett oundvikligt faktum. När väl inbördeskriget brutit ut så kommer en utomstående makt t.ex. USA eller Nato gå in och vilja ”hjälpa till”. De inför undantagstillstånd och krigslagar och tar succesivt över makten av Sverige (ink. naturtillgångarna). Kan det vara så att det är bilderberggruppen med Soros i spetsen som tänkt ut detta scenario? Detta är min profetia och den som lever får se om den stämmer.

Comments are closed.

%d bloggers like this: