Ett traumatiskt uppvaknande

Prideflaggan. Foto: Wikipedia.

För knappt ett år sedan arrangerades Pride Järva av Jan Sjunnesson. Pride Järva var ett litet demonstrationståg av HBTQ-personer som marscherade mellan de invandrartäta förorterna Rinkeby och Tensta. Arrangemanget dömdes omedelbart ut av en enhällig politiskt korrekt elit som ”rasistiskt” och ”homofobiskt” eftersom Sjunnesson är skribent i Avpixlat. Men ute i förorterna fanns det många homosexuella muslimer som har flytt från förtrycket i islamistiska länder som applåderade initiativet.

Två homosexuella muslimer sade då till DN:

”Det här är det viktigaste som hänt på flera år. Jag har tagit ledigt från jobbet för att vara med. Äntligen lyfter någon hbtq-frågan. När elitvänstern säger att det här är att utnyttja Pride så får det så för dem, och i så fall är det de som inte förstår, säger en kille i 30-års åldern.

Jag har mött så mycket hat och blivit så provocerad av mina grannar, mycket mer provocerad än jag blir av att det är Jan Sjunnesson som står bakom det här. Jag har aldrig känt gemenskap och respekt i förorten, berättar Shirin, en kvinna med kurdisk bakgrund.”

Många hade bekymrat sig för våldsamma upplopp i förorterna, men ironiskt nog var det bara en vänsterextremistisk motdemonstrant som blev misshandlad av muslimska ungdomar i Husby.

Faktum är att fundamentalistiska muslimer utgör ett allvarligt hot mot HBTQ-personer. Homosexualitet har låg status inom den muslimska världen, och är till och med är belagt med dödsstraff i flera muslimska länder som Afghanistan, Brunei, Iran, Mauretanien, Nigeria, Saudiarabien, Sudan och Jemen. I Islamiska Statens huvudstad Raqqa avrättas homosexuella genom att kastas ner från höghus; de som eventuellt överlever fallet stenas till döds. Den skandinaviske ledaren för islamistpartiet Hizb ut-Tahrir, dansken Junes Kock, ger sin syn på homosexualitet och straff i en intervju med Sydsvenska Dagbladet:

”Homosexualitet är mot människans natur. Det är ett abnormt sätt att tillfredställa sig. Därför är det inte tillåtet. Straffet är den yttersta konsekvensen: döden.”

Sakta men säkert börjar nu de politiskt korrekta HBTQ-personerna i Sverige vakna upp och inse att islam kanske inte är kompatibelt med deras sexuella läggning.

Jonas Gardell har exempelvis ifrågasatt varför den ökända islamistiska och starkt homofobiska organisationen Sveriges Förenade Muslimer (SFM) får en halv miljon kronor i statliga bidrag. På Twitter skriver Gardell:

”Myndighet ger en halv miljon till organisation som uttalat hat mot HBTQ-personer och stöd till IS. Förklara tack!”

Ännu mer iögonfallande är det Pride-tåg som arrangerades i invandrartäta Rissne av Vänsterpartiet Sundbyberg igår. Ja, ni läste rätt: Vänsterpartiet har kopierat Jan Sjunnessons koncept och arrangerade en HBTQ-demonstration i Järva. Helt plötsligt är det tydligen inte alls ”homofobiskt” att arrangera ett Pride-tåg i Järva.

Det hela hade sin upprinnelse i att en grupp unga tjejer i ungdomshuset “Hundra74an” i Rissne målade parkbänkar i regnbågsfärger i Rissne på temat “mångfald och allas lika värde”. Natten till fredag hade några bränt upp bänken och klottrat “Pride är inget för Rissne era hor bögar” på en vägg. En grupp från Liberala Ungdomsförbundet åkte till Rissne på fredagsförmiddagen för att ”lovebomba” centrumet, men blev bortjagade av ett tjugotal uppretade Rissnebor.

Med kort varsel kallade då Vänsterpartiet Sundbyberg för att genomföra Pride Rissne på fredagseftermiddagen. Ett hundratal vänsterliberala HBTQ-personer slöt upp till demonstrationen klockan fem på eftermiddagen. (SD var dock inte välkomna.) Men vänsterpartiets Pride-tåg i Rissne blev ett fiasko. De antirasistiska demonstranterna attackerades av flera muslimska Rissne-bor som kastade upp Pride-flaggan på ett hustak och misshandlade en kvinna.

”Det är inte acceptabelt (med HBTQ-demonstrationer)”, ansåg en ung Rissnebo och fick medhåll av flera andra i gruppen som hade attackerat Pride-tåget.

Senare på kvällen bröt oroligheter ut i Rissne och flera bilar stacks i brand med Molotov-cocktails.

Förmodligen var den här incidenten ett plågsamt uppvaknande för de som deltog i Pride-tåget i Rissne. Hela deras värdegrund måste ställas på ända: ”islamofoberna” har haft rätt hela tiden när de har varnat för att islam är ett hot mot de homosexuella. Det här uppvaknandet måste vara som ett trauma för den politiskt korrekta HBTQ-rörelsen. Förmodligen kommer det att ske flera uppvaknanden i de politiskt korrekta kretsarna de kommande åren.

2 thoughts on “Ett traumatiskt uppvaknande”

Comments are closed.

%d bloggers like this: