Vänsterfascisterna som jagar högerspöken

GhostBusters
Ghostbusters. Foto: Flickr.

För två veckor sedan arrangerades Folkets Demonstration, mestadels besökt av helt vanliga medborgare som är bekymrade för utvecklingen i landet. Under veckan som gick protesterade en grupp oroliga föräldrar i Haninge mot att ett HVB-boende med ”ensamkommande barn” skulle etableras nära deras barns skola. I båda fallen klassades protesterna som ”fascistiska” av vänsterextrema Expo, Researchgruppen och Inte Rasist Men. I själva verket förhåller det sig precis tvärtom: demonstranterna är demokratiska, medan de självutnämnda ”antirasisterna” uppträder på ett fascistiskt manér.

Folkets Demonstration ägde rum den 30 januari 2016 på Norrmalms torg i Stockholm. Bland talarna återfanns bland andra Stefan Torssell (som var med och grundade Miljöpartiet), Barbara Trusz (som bland annat arbetar som tolk åt Försäkringskassan och Socialtjänsten), Annelie Sjöberg (gymnasielärare och ersättare för Centerpartiet i Söderköping), med flera. De som talade var alltså mest vanliga medborgare som är kritiska mot den invandringspolitik som förs. Även bland publiken återfanns till större delen helt vanliga medborgare som helt enkelt är bekymrade över den negativa utvecklingen i landet.

Tidskriften Expo var inte sena med att försöka brunmåla hela tillställningen genom att porträttera majoriteten av deltagarna som ”högerextrema”. Visserligen fanns det ett fåtal företrädare ur extremhögern i publiken, men de var i högsta grad i minoritet. Dessutom uppstod det några sporadiska bråk, men de som ställde till med mest oreda var de vänsterextrema motdemonstranterna. De enda som greps var tre polacker som dessutom befann sig en bit längre bort utan någon direkt anknytning till demonstrationen.

Vidare gick Mona Sahlin ut i debattartikel i Expressen där hon skrev:

”Det var en samling av våldsbejakande och våldsanvändande extrema högergrupper. […] Det är ideologiskt drivna extremister. Det är nazister. Det är män som hatar kvinnor och invandrare. Det är de som gillar våld och hatar demokrati. De är fega uslingar.”

Notera att Mona Sahlin är profilerad socialdemokrat och tillika har varit ledamot i stiftelsen Expos styrelse.

Denna vecka senare protesterade en grupp föräldrar i Vendelsö mot att ett HVB-boende med så kallade ”ensamkommande ungdomar” skulle etableras precis bredvid deras barns skola. Flera av eleverna har extra stort stödbehov i form av autism och särskola, och med tanke på alla problem som har uppstått kring andra HVB-boenden valde föräldrarna att göra sina röster hörda på ett demokratiskt sammankallat möte med kommunalpolitikerna. Kritiken gällde framförallt att föräldrarna inte hade fått någon information av kommunen i förväg. Med tanke på att polisen har registrerat cirka 5000 brott relaterade till asylboenden under kod 291 finns det visst fog för föräldrarnas oro. På mötet fanns det även föräldrar som var positiva till att hjälpa ensamkommande; deras kritik handlade primärt om platsen för hemmet. Kommunalpolitikerna försökte försvara sitt agerande, men de folkliga protesterna blev så massiva att beslutet senare röstades ner. Detta är ett exempel på där demokratin, där folkets röst de facto står i fokus, segrade.

Återigen försökte vänsterextrema medier brunmåla även denna demokratiska protest. Kriminella Researchgruppen och Inte Rasist Men påstod i sociala medier att medlemmar ur nynazistiska Svenska Motståndsrörelsen hade närvarat vid mötet. Dessa påståenden tillbakavisades av såväl Svenska Motståndsrörelsen som dementerade att de hade varit där samt av föräldrarna. En av föräldrarna sade:

”Skulle vi vara nazister eller vad menar de? Jävla idioter. Vi värnar om våra barns säkerhet och de kallar oss nazister. Idioter!”

En annan förälder motiverade protesten på följande vis:

”Jag vill mina barns bästa. Även de ensamkommande barnen. Jag ser inget fel med att vi hjälper ensamkommande barn. Men man tappar hoppet om människor, när de antyder att man skulle vara rasist och nazist för att man vill värna om det man har närmast. Vad är deras syfte med detta? Vi är vanliga föräldrar som alla jobbar och sliter, och nu får vi detta kastat i ansiktet.”

Fram träder en bild av helt vanliga medborgare som helst av allt vill hjälpa flyktingar, men som anser att invandringen håller på att bli helt ohanterlig. Det är för övrigt en uppfattning som delas av en stor del av befolkningen: enligt Ipsos mätning i februari anser hela 40% att invandringen är den viktigaste frågan just nu. Det är i det närmaste en fördubbling jämfört med tidigare mätningar.

Folkets röst går inte att ta miste på: allt fler är helt enkelt oroliga för den extrema asylinvandringens negativa konsekvenser. Det är vanliga människor som vill kunna gå till simhallen utan att bli utsatta för tafsande. Det är ansvarstagande föräldrar som vill kunna skicka sina barn till skolan utan att ta några risker. Det är unga tjejer som vill kunna gå på en konsert utan att bli drabbade av taharrush gamea. Kvinnofriden, de västerländska värderingarna och det offentliga rummet är på reträtt. Dessutom ökar kriminaliteten och arbetslösheten på ett aldrig tidigare skådat sätt på grund av den oansvariga invandringen. Allt fler inser detta och är bekymrade över utvecklingen.

Istället försöker istället vänsterextrema mediegrupper som Expo, Researchgruppen och Inte Rasist Men att utmåla dessa bekymrade medborgare som ”fascister”. Låt oss för ett ögonblick stanna upp och ta ett en titt på vad begreppet ”fascism” faktiskt innebär:

”Fascismen förknippas ofta med en massrörelse, elitstyre och meningen är att individen är underställd statens behov.”

De bekymrade medborgarna i texten ovan utnyttjar bara sin grundlagsskyddade rättighet att hålla tillståndsgivna demonstrationer och att protestera mot impopulära politiska beslut. De ägnar sig åt demokrati och yttrandefrihet, punkt slut. Det finns alltså inte särskilt mycket fascism i deras beteende.

Däremot har Expo, Researchgruppen och Inte Rasist Men betydligt starkare kopplingar till fascism än de protesterande medborgarna. Genom att utmåla alla personer med ett självständigt kritiskt tänkande som ”främlingsfientliga” har de försökt skapa en ”antirasistisk” massrörelse – och de har lyckats ganska bra med det eftersom 82% av alla journalister är rödgröna och uppvisar liknande åsikter i ett flockbeteende. Elitstyret består i det politiska etablissemangets oheliga allians med medierna, vilket bland annat har manifesterats genom en koordinerad indoktrinering för att få befolkningen att tro att ”invandringen berikar landet”. Att individen är underställd statens behov är helt enkelt traditionell maktfullkomlig socialdemokratisk politik, något som har belysts på ett föredömligt sätt av Roland Huntford i hans bok ”The New Totalitarians”.

Det finns även historiska paralleller till hur den politiska och mediala eliten försöker svartmåla eller förtrycka folkliga protester som sprider sig via öppna demonstrationer eller alternativa media på Internet. Under sammetsrevolutionen i Tjeckoslovakien 1989 var folket tvungna att protestera på gator och torg – just för att media kontrollerades av staten och den politiska eliten. Under den orangea revolutionen i Ukraina 2004-2005 försökte Janukovytj-trogna media svartmåla demonstranterna, men revolten spred sig ändå via alternativa media på Internet; det sägs att den orangea revolutionen var den första som organiserades via Internetbaserade media. Det mest extrema exemplet är protesterna på Himmelska Fridens Torg i Peking 1989, då tusentals studenter demonstrerade mot den kommunistiska diktaturen. Hundratals studenter dödades eller avrättades i samband med upproret; i många fall fick deras familjer betala för kulorna som användes för nackskotten vid avrättningarna. Demonstranterna kallades för “rötägg” av den kommunistiska diktaturen, och hela demonstrationen censurerades i samtliga kinesiska medier. Även Google.cn anslöt sig till censuren 2006, så all information från protesterna på Himmelska Fridens Torg filtreras bort från alla sökresultat på Google i Kina. Så har det gått för dissidenter som har rest sig till folkliga protester i kommunistiska diktaturer. Parellellerna till hur de folkliga protesterna i demokraturen Sverige 2016 behandlas av den semitotalitära politiska och mediala eliten kan inte ignoreras.

Till stor del jagar Expo, Researchgruppen och Inte Rasist Men spöken, med tanke på att 95% av våldet kommer från vänsterextrema autonoma grupper och bara 5% kommer från högern. De individer som har hängts ut i media som ”rasister” den senaste tiden är i själva verket högerextrema polacker och en aggressiv vänsterextremist. “Rasistanklagelserna” ekar allt mer ihåliga och desperata från “Sveriges Stasi” och kompani. Det ständiga tjatet om “rasism” har dessutom utvattnat begreppet och gjort det svårare att identifiera en riktig rasistisk rörelse.

Istället för att ta fasta på befolkningens oro har socialdemokratiska Mona Sahlin valt att klassificera dessa väljare som ”våldsbejakande och våldsanvändande extrema högergrupper”. Detta är inget annat än ett förakt för vanligt hyggligt folk. Mona Sahlin och Socialdemokraterna vänder sina egna oroliga väljare ryggen och kallar dem istället “nazister”. Besvärande nog för Mona Sahlin och Socialdemokraterna så utgår all offentlig makt i Sverige från folket, enligt §1 i den grundlagsstadgade regeringsformen. Socialdemokraternas oförmåga att sätta väljarnas väl och ve i första rummet har därmed börjat sätta spår i opinionsmätningarna. I senaste Sentio-mätningen från februari 2016 fick Socialdemokraterna historiskt låga 21,1%; det är ungefär lika stor andel av befolkningen som tror på spöken.

De vänsterextrema grupperna jagar alltså högerspöken, medan Socialdemokraterna åtnjuter ett väljarstöd som motsvarar andelen som tror på spöken. Detta är de tragikomiska konsekvenserna av det kryptofascistiska demokratiförakt som vänstern just nu visar prov på.

5 thoughts on “Vänsterfascisterna som jagar högerspöken”

 1. Ett av de större demokratiska problem vi har idag är ju vänstertidningen Aftonbladet som dagligen vinklar verkligheten för allmänheten. Extremt vänstervinklade krönikörer, insändare plus en misandriavdelning samt en stollig Virtanen. Det från Sveriges största dagstidning.
  Läste idag en insändare från en polis som hävdade att rättsväsendet är under uppluckring och att en del kriminella har amnesti då det inte finns tydliga lagar att styra upp kaoset. Och Fridolin tycker alla är dumma för att det svenska folket inte tycker som han. Vi har regeringsföreträdare som har samma intellektuella kapacitet som ligger på ett barns nivå. Det är allvarliga problem. Inte bara Fridolin, hela Miljöpartiet.

  Jag förstår inte vart det här intellektuella förfallet kommer ifrån. Jag har aldrig stått politiskt till höger men är däremot relativt konservativ. Den här vänsterfalangen är för mig förunderlig. Antar att den kommer från priviligierade femministers PK-ism.
  Undrar om det inte är dags för övrig alternativ media och journalistik att tillsammans starta en kampanj mot Aftonbladet för att uppmärksamma vänsterpropagandan och vänsteraktivismen i varje nyhets och debattartikel de publicerar.
  Vad tror ni?

  1. Det intellektuella förfallet på Aftonbladet och inom Socialdemokratin är groteskt. Lena Mellin, Anders Lindberg och Karin Pettersson skriver uselt och har dessutom inga logiska argument. Toppsossar som Stefan Löfven, Margot Wallström och Anders Ygeman saknar högre utbildning. Veronica Palm fick 0,4 på högskoleprovet, vilket man får om man bara skriver “A” som svar på alla frågor. Eländet i Aftonbladet bör nagelfaras. Själv gör jag så gott jag kan i mån av tid.

 2. Katastrof. Än värre är det att det inte finns någon egentligen opposition. Reinfeldt har med sin topstyrning massakerat högern. AKB står ju till faktum vänster om Reinfeldt så jag ser ingen ljusning på det fältet och inte heller ifrån stolpskotten i ungdomsförbunden. Dessutom har vi fått ett näringsliv som vädjar om bidrag och avdrag snarare än om sänkt skatt. Samt en finanssektor som tycker att folket skall spara mer trots att det idag är omöjligt pga inflationen och en finanselit som själva rånar kapitalet på soliditet. Snurrigt värre.

  Våra flummiga vänster-politiker över hela linjen tror tydligen att det går att regera landet genom att projicera rätt känslor. Det handlar om styra och regera landet främst genom att upprätthålla rättsstaten. Och en feministisk regering klarar inte av det. Tror att Sverige behöver extern hjälp att komma tillrätta med det här då våra politiker inte har ryggrad eller mandat och göra något åt förfallet. Alla som nu ifrågasätter doktrinen målas ut som högerspöken.

  Jag tycker att det är viktigt att en blogg sin din finns då det ger hopp åt andra som uppfattat samma förfall. Tror dock att det behövs en större plattform andra åsikter ön den feministiska muppvänstern. Något likt nedlagda magasinetneo.se…

 3. Journalisterna följer sannolikt teleprintern som styrs från Washington och den teleprintern vill inte att flyktingarna ska ta sig till USA.

  Att vara för socialism och välfärd måste nämligen inte betyda att man är naiv och för massinvandring som förstör landet. Ej heller är det särskilt “grönt” att släpa människor som avlar barn likt kaniner till ett kallt Sverige med överkonsumtion och flerbarnstillägg.

  1. Håller med. MP:s politik med fri invandring är paradoxalt nog miljöfientlig. Det finns ett blogginlägg, “Det Motsägelsefulla Partiet”, som handlar om det.

Comments are closed.

%d bloggers like this: