Vive la France!

Franska flaggan. Foto: Wikipedia.

När detta skrivs har det gått några dagar sedan terrordåden i Paris. Helt oskyldiga människor har mördats av bestialiska jihadister utkommenderade av Islamiska Staten. Så vad kan vi dra för slutsatser av den här tragedin?

Alla muslimer är inte jihadister, så alla reformerade fredliga muslimer ska inte skuldbeläggas eller hotas. Alla försök att attackera moskéer, asylboenden eller civila muslimer ska fördömas och bestraffas. Däremot är jihadisterna salafister, vilket är en gren av islam; därmed ska man inte heller inbilla sig att islam inte har något med terrordåden att göra. En del postmarxister försöker nu i allt mer desperat tonfall ”relativisera och problematisera” och dra världsfrånvända slutsatser som att islam inte har något med terrorn att göra. Sluta med det; ni gör bara bort er. Terroristerna utgör en minoritet av militanta islamister, så enkelt är det. Då är det oroväckande att allt fler muslimer radikaliseras. Ivar Arpi skriver i SvD:

“Enligt en färsk studie av den holländske sociologen Ruud Koopmans verkar uppfattningar som i regel anses tillhöra radikal islamism verkar vara mer utbredda än man tidigare har trott. Koopmans har undersökt attityder hos självidentifierade muslimer från Turkiet och Marocko i Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Österrike och Sverige. Både fundamentalism och fientlighet mot andra grupper är relativt vanliga. 43 procent av svenska muslimer (med rötter i Turkiet) vill inte ha homosexuella som vänner, 37 procent anser att man inte kan lita på judar och 52 procent av muslimerna i undersökningen anser att väst är ute efter att förstöra islam. 43 procent av svenska muslimer tycker att muslimer borde återvända till islams rötter, 67 procent tycker att det bara finns en tolkning av islam och hela 52 procent anser att det är viktigare att följa religiösa lagar än lagarna i Sverige.”

Det finns alltså all anledning att bevaka utvecklingen i landets moskéer så att radikaliseringen och rekryteringen till IS inte tillåts fortsätta. Här har reformerade imamer en viktig roll att spela. Abd al Haqq Kielan (född Leif Karlsson) vid Eskilstuna moské är exempel på en imam som förespråkar att den islamistiska radikaliseringen ska motverkas. Säpo och civilsamhället borde lyssna mer på imamer som han.

Paris är inte heller vilken stad som helst. Det var i Paris den franska revolutionen inleddes den 14 juli 1789 med stormningen av Bastiljen. Det var startskottet på en process då till att feodala privilegier avskaffades, samhällen sekulariserades, metersystemet spreds och att kungahusen ersattes med folkvalda parlament. Frihet, jämlikhet, broderskap (franska: Liberté, égalité, fraternité) är Frankrikes motto och ett rättesnöre för hela den fria världen.

Det finns olika teorier om varför Islamiska Staten går på offensiven mot väst. Ett skäl kan vara att de håller på att försvagas i Mellanöstern på grund av Rysslands, USA:s och numera Frankrikes attacker och att de därför slår till mot väst för att försvaga det folkliga stödet för offensiven. En annan anledning kan vara att detta är startskottet för den ”totala konfrontationen mot de otrogna” som förutspåddes av jordanske journalisten Fouad Hussein år 2005. Denna ”totala konfrontation” av jihadistisk terror ska inledas 2016 och rasa till 2020. Låt oss innerligt hoppas att den profetian inte stämmer.

Attentaten i Paris krossade även myten att ”det kommer inga terrorister via flyktingströmmarna”. Dagens Nyheter har exempelvis gjort ett agendasättande reportage om att Islamiska Staten föredrar att skicka terrorister via reguljärflyg snarare än flyktingströmmarna. Många av läsarna drog då den förhastade slutsatsen att inga terrorister smugglas in via flyktingströmmarna. Uppenbarligen var det en felaktig slutsats, för en av terroristerna i Paris hade ett (falskt?) syriskt pass och passerade som flykting via Grekland i oktober 2015. Givetvis kan det komma in terrorister i Europa via reguljära transporter och via flyktingströmmarna. Dessutom rekryteras flera jihadister på plats i radikaliserade moskéer i Europa, inte minst i Sverige.

Säkerhetsläget i Europa och Sverige är nu ytterst allvarligt, varnar Säpo-chefen Anders Thornberg. Varje vecka strömmar det in 10,000 migranter i Sverige, varav flera tusen avviker utan att låta sig registreras. Bara i september 2015 försvann cirka 40,000 migranter spårlöst i Sverige och de uppehåller sig nu illegalt i landet. Hur många av dessa är i själva verket jihadister? Ingen från myndighetshåll vet. Libanons utbildningsminister har däremot varnat för att 2-3% av alla asylsökare är jihadister; med tanke på att Sverige tar emot 190,000 (registrerade) asylsökare bara under 2015 finns det anledning att tro att flera tusen av dessa är jihadister. I panik har regeringen nu försökt införa gränskontroller. De har emellertid visat sig vara ganska tandlösa. Ungefär lika många söker asyl ändå i Sverige trots dessa kontroller.

Det okontrollerade inflödet av migranter är ett resultat av åratals av signalpolitik med permanenta uppehållstillstånd och generösa bidrag som har attraherat asylsökare och ekonomiska migranter att komma till Sverige. Ett dysfunktionellt medialt klimat i kombination med en extremt generös invandringspolitik har lett till att landet står på randen till en katastrof, såväl ekonomiskt som säkerhetsmässigt. Så sent som idag varnade Daily Mail för att Sverige håller på att gå förlorat som rik, sekulariserad och demokratisk välfärdsstat. Sveriges tvångsmässigt politiskt korrekta regeringar har med denna generösa invandringspolitik satt hela nationen på spel. De sådde vind och skördade storm (Hosea 8:7).

Attacken mot Paris är ett knivhugg rakt i den fria världens hjärta. Fredsälskande, fria, demokratiska människor dödades av medeltida, hjärntvättade, fanatiska terrorister. Det enda man som vanlig medborgare kan göra är att inte låta sig skrämmas av terroristerna. Själv ska jag faktiskt till Paris nästa vecka. Jag har tvekat en aning med tanke på säkerhetsläget, men jag har till slut bestämt mig för att resa. Att inte åka dit skulle innebära att terroristerna har vunnit och att den fria världen har förlorat.

Vive la France!

5 thoughts on “Vive la France!”

  1. Well, an extreme action leads to an extreme reaction!
    So, if other political parties continue leaving the door widely open for whoever wants to enter the country under the name of refugee, I see all of them being kicked out in 2018 by SD voters. Hopefully, SD would revise the dysfunctional policies for good!
    It’s very simple though! If you drive off the road far to the left, then you’ll have to drive far to the right in order to get back to the right track!
    Enjoy your stay in Paris!

  2. Att hävda att det bara är en liten minoritet av muslimer som stödjer terrorism är inte sant. Mängder av undersökningar i muslimska länder och bland muslimska invandrare visar att stödet ofta ligger över 50% och sällan under 20%. Det är inte “en liten minoritet”. Vad som däremot är en extremt liten nästan omätbar minoritet är de muslimer som aktivt fördömer terroristdåd. Att inte acceptera detta är att förneka verkligheten och utan att förstå och se världen som den verkligen är kan man aldrig lösa några problem.

  3. Tack för denna blogg! I dessa tider av medveten missinformation är det oerhört viktigt med bloggar som denna!

Comments are closed.

%d bloggers like this: