Alla partier har skelett i sina garderober

Skelett i garderoben. Foto: Wikimedia Commons.

I media får man ständigt läsa om hur Sverigedemokraterna har bruna rötter med ett förflutet i nynazism och Bevara Sverige Svenskt. Man får också höra Skavlan på bästa sändningstid berätta om hur sverigedemokratiska kommunalpolitiker för tretton år sedan fällde en rasistisk kommentar. Och så har man fått läsa och höra om Järnrörsskandalen till leda. Till och med i partiledardebatter drar journalister och övriga partiledare upp denna bakgrund. Visst, Sverigedemokraterna har ett brunt förflutet och det finns rasistiska medlemmar. Det ska inte förnekas eller förminskas på något sätt. Däremot får man lätt intrycket i massmedia av att det bara är Sverigedemokraterna som har ett mörkt förflutet och att det enbart är sverigedemokratiska politiker som syndar. Men är det verkligen så enkelt? Givetvis inte. Alla partier har skelett i sina garderober.

Låt oss börja med Moderaterna. På 1980-talet motarbetade de Nelson Mandelas frihetskamp mot apartheidregimen i Sydafrika. Moderaterna vägrade som enda parti godkänna ANC som en legitim politisk rörelse. Ungmoderaterna hånade alla insamlingar för ANC och fällde kommentarer som: ”Om de svarta får rösträtt, kommer Sovjet få kontroll över hela södra Afrika”. Moderaterna kallade Nelson Mandela för terrorist och försökte stoppa sanktionerna mot Sydafrika. Dåvarande partiledaren Ulf Adelsohn ville istället göra affärer med apartheidregimen med argumentet att ”de stackars negrerna” annars skulle stå utan jobb. När Adelsohn blev kritiserad för sitt uttalande gjorde han ingen pudel utan försvarade sig i en TT-intervju: ”Nej, jag ångrar ingenting. En neger är en neger och en svensk är en svensk.”

Förutom Moderaternas rasistiska förflutna på 1980-talet så försökte De Nya Moderaterna med Fredrik Reinfeldt i spetsen att krossa den svenska välfärden på 2010-talet; mer om den nertystade skandalen finns att läsa här. Det finns även kriminella galningar i Moderaterna. En moderat kommunalpolitiker från Härryda gick till anfall mot ett par poliser med en motorsåg i högsta hugg. Incidenten slutade med att poliserna tvingades skjuta mannen i nödvärn. Hur ofta får man höra om ”motorsågsskandalen” när Anna Kinberg Batra intervjuas i TV-sofforna?

Nästa parti till rakning är Folkpartiet. Under valrörelsen 2006 hackade sig en ung folkpartist in i Socialdemokraternas intranät och stal mängder av konfidentiella dokument. Dåvarande partiledaren Lars Leijonborg förnekade länge kännedom om dataintrånget, men tvingades till slut erkänna att han hade haft kännedom om de stulna dokumenten i flera månader. Det var ett svenskt Watergate när det begav sig, men av någon anledning blir inte Lars Leijonborg numera anklagad av den samlade journalistkåren för att ha ett mörkt förflutet i en hackerorganisation. Det finns även skandaler på personnivå i Folkpartiet. Folkpartiets gruppledare i Töreboda misshandlade sin fru grovt med bland annat spiskrok; det är dock inget som hindrar det feministiska Folkpartiet att behålla honom som kandidat.

Miljöpartiet har en hel drös skelett i sin gröna garderob. Det finns en hel artikel om Miljöpartiets inkonsekventa och samhällsförstörande politik att läsa här. Några höjdpunkter är deras miljöfientliga invandringspolitik, Mehmet Kaplans kopplingar till islamistiska rörelser och införandet av Agenda 2030 som bär drag av den Nya Världsordningen. Dessutom finns det en miljöpartist som har försökt bränna sina svärföräldrar levande och en annan ”feministisk” miljöpartist som drogade ner och våldtog en student.

Socialdemokraterna grundade Statens Institut För Rasbiologi på 1920-talet. Under samma decennium utfördes rasbiologiska undersökningar av cirka 100.000 svenskar som presenterades i rapporten Svensk Raskunskap. Bland annat fanns där en bild på en svensk man från en skönhetstävling för att “få fram och fastställa en svensk-germansk ideal rastyp”. Chefen för institutet tvingades att pensionera sig när hans kopplingar till nazisterna till slut uppdagades.

Under åren 1934 till 1976 tvångssteriliserades cirka 30.000 människor i Sverige. Socialdemokraterna låg bakom lagstiftningen. Människor tvångssteriliserades av eugenisk (arvs/rashygienisk) indikation, social indikation eller medicinsk indikation. Kvinnor som bedömdes vara promiskuösa eller tattare kunde mot sin vilja tvångssterileras enbart på grund av en läkares godtycke. Stefan Löfven gick med i Socialdemokraterna år 1970, så han gick alltså med i ett parti med rasistiska rötter som lagstiftade om tvångssterilisering av utsatta människor. Med den bakgrunden kastar han sten i glashus när han gång på gång anklagar Jimmie Åkesson för att på 1990-talet ha gått med i ett parti med bruna rötter.

Även i modern tid har Socialdemokraterna drivit en invandringskritisk politik. Det mest berömda exemplet på detta är Luciabeslutet från 1989 då den dåvarande socialdemokratiska regeringen beslutade att kraftigt minska asylinvandringen eftersom Sverige inte kunde ta emot den “rekordstora” flyktingströmmen på 700 personer/vecka. (Som en jämförelse kommer idag cirka 10.000 asylsökande/vecka till Sverige, men att minska inflödet är numera ”rasistiskt”.) Det innebar att nästan alla bulgarienturkar som flydde till Sverige utvisades med omedelbar verkan eftersom Sverige beslutat om en invandringspolitik som inte skilde sig från övriga Europa och Norden. Inför Luciabeslutet sade Ingvar Carlsson bland annat följande i verkställande utskottet:

“5000 turkbulgarer har kommit till Sverige den senaste tiden. Inget annat land har tagit emot fler än 500. Miljoner turkbulgarer lever i den här situationen. Det har bara börjat, det som de har bestämt sig för: Vi ska inte leva i Bulgarien längre, vi åker till Sverige…

Det finns hur många människor som helst som skulle kunna komma in. Men om vi inte vidtar några åtgärder, utan bara låter detta löpa, kommer det att slå tillbaka mot de flyktingar som redan är här. Därtill kommer det som Anna-Greta säger – det här med turkbulgarerna är inte något isolerat fenomen, utan vi kan få människor från Estland, Lettland och andra delar av Sovjetunionen, som i vinter går över gränsen mot Finland. De har ingen mat – det går svälttåg helt enkelt, som i desperation börjar röra sig mot Skandinavien…

Det kan bli en situation som vi inte har sett maken till i modern tid. Detta kan vi inte utåt diskutera. Men jag håller med Anna-Greta. Detta gäller inte bara VU, utan vi borde ha en grupp som började fundera i yttersta diskretion över vad vi gör om något sådant skulle inträffa.”

Ingvar Carlsson drev alltså en betydligt mer främlingsfientlig och invandringskritisk politik 1989 än Sverigedemokraterna 2015. Det är därför inget annat än hyckleri på högsta nivå när Ingvar Carlsson numera sitter i TV-sofforna och anklagar Sverigedemokraternas restriktiva invandringspolitik för att vara främlingsfientlig och rasistisk. Låt oss även klämma in en liten personskandal som grädde på moset: en socialdemokratisk kommunalpolitiker i Ale misshandlade en kvinna brutalt med en stol på en restaurang och hotade sedan att ”begrava henne levande”.

VPK (föregångaren till Vänsterpartiet) och dess stödorganisationer finansierades under flera år av de kommunistiska diktaturerna i Sovjetunionen och Östtyskland (DDR). De kontanta bidragen kunde uppgå till 150.000 dollar per år. Influenserna från Sovjetunionen och DDR var givetvis påtagliga på VPK:s politik. Till skillnad från de andra nordiska kommunistpartierna har inte Vänsterpartiet ännu gjort upp med sitt kommunistiska förflutna, och tar därmed inte avstånd från en totalitär ideologi som har tagit livet av hundratals miljoner människor. Numera har Vänsterpartiet stora problem med autonoma vänsterextrema falanger som AFA och Revolutionära Fronten som misshandlar och hotar journalister och andra politiker; detta är ytterst ett hot mot demokratin. Låt oss runda av med några personskandaler inom Vänsterpartiet: i dagarna har en vänsterpartist anhållits för våldsamt motstånd mot polis i samband med en avhysning, och en kommunalpolitiker i Tierp har flera gånger dömts för kvinnomisshandel, barnmisshandel och beställning av kontraktsmord.

Centerpartiet har förmodligen de brunaste rötterna av alla partier i riksdagen. Centerpartiets föregångarparti Bondeförbundet hade mellan 1934 och 1946 denna ultranationalistiska rasistiska passus inskriven i sitt partiprogram:

”Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda flyktingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling.”

Bondeförbundet motsatte sig också att alla flyktingar under andra världskriget skulle få några bidrag utan krävde istället att de pengarna skulle gå till svenska jordbrukare. Bondeförbundaren KG Westman, som var justitieminister, var mest pådrivande för att hålla de judiska flyktingarna borta från Sverige under andra världskriget och censurerade misshagliga artiklar om nazisterna. Dessutom erkände bondeförbundaren Otto Wallén öppet i en riksdagdebatt 1939 att han var antisemit. Sverigedemokraterna, som har störst andel judiska medlemmar av alla riksdagspartier, framstår som änglalika antirasister vid en jämförelse med Centerpartiets mörkbruna föregångare.

Så Sverigedemokraterna är inte det enda partiet med ett mörkt förflutet och skandaler bland sina medlemmar. Medias och de övriga partiernas argument för att stänga ute Sverigedemokraterna från politiken på grund av deras mörka förflutna håller helt enkelt inte. De andra riksdagspartierna hävdar dock med viss rätt att deras förflutna hör till historien. Precis samma sak kan sägas om Sverigedemokraterna: om det är något parti som har gjort upp med sina bruna rötter och uteslutit rasistiska medlemmar så är det de. Tidigare förknippades Sverigedemokraterna med lågutbildade rasistiska unga män. Idag är Sverigedemokraterna det parti som har högst andel judiska medlemmar och högst utbildningsnivå i riksdagsgruppen. Fler invandrare sympatiserar idag med Sverigedemokraterna än med Miljöpartiet, som ironiskt nog förespråkar fri invandring.

Så varför envisas då media med att ständigt blåsa upp små och stora skandaler runt Sverigedemokraterna? Varför är det bara Sverigedemokraterna som är utsatta för stormande mediadrev, där minsta twitterkommentar från en kommunalpolitiker hamnar på Expressens löpsedel? En förklaring är att majoriteten av landets journalister röstar på Miljöpartiet, som är Sverigedemokraternas svurna fiende. En annan, mer konspiratorisk, förklaring är att flera svenska medier kontrolleras av ägare som medverkar i Bilderberggruppens möten. Bilderberggruppen är globalister som avskyr nationalism, som ska motverkas med alla medel. I USA har det till och med förekommit psykopolitiska operationer i media för att de ska kunna uppnå sina syften. De (läs: Sverigedemokraterna) som är konservativa och motsätter sig den ultraliberala agendan målas ut som ”onda” i vänsterliberala medier. Detta kan framstå som en konspirationsteori, men med tanke på dagens extrema massinvandring och regeringens patologiska ovilja att minska den, framstår detta absurt nog som en logisk förklaring till en fullständigt bisarr situation. Slutligen är svenska journalister väldigt inskränkta av åsiktskorridoren. De journalister som går emot det politiskt korrekta kollektivet bestraffas ofta med utfrysning eller uppsägning. Därför utmålas Sverigedemokraterna som syndabocken i svensk politik och media. Förmodligen är den sista förklaringen den enklaste och rimligaste: journalisterna fortsätter helt enkelt att mobba Sverigedemokraterna för att själva slippa bli mobbade av sina kollegor på redaktionen.

Frågan är hur länge denna utfrysning av Sverigedemokraterna kan pågå, med tanke på attasylmottagandet håller på att kollapsa fullständigt och regeringen har visat sig totalt oförmögen att göra något åt saken. Som en följd av detta växer Sverigedemokraterna med rekordfart i opinionen och är numera största eller näst största parti. Förmodligen måste de andra partierna och media till slut medge att även Sverigedemokraternas förflutna hör historien till och börja samarbeta för att få till en fungerande invandringspolitik.

4 thoughts on “Alla partier har skelett i sina garderober”

 1. “Visst, Sverigedemokraterna har ett brunt förflutet…”
  Kunde man en gång för alla få beskrivet vad detta handlar om?? Det påstås både här och där men aldrig har det letts i bevis!
  Här finns en rätt uttömmande beskrivning som jävar påståendet om bruna rötter.
  https://sbojerud.wordpress.com/2015/02/04/sd-rotter-ny-version/
  Stellan Bojerud är avliden sedan länken skrevs.

  1. Bojeruds artikel nämner bland annat Klarströms engagemang i NRP. Men visst, SD har fått absurt mycket kritik. Syftet med mitt blogginlägg är att påvisa att alla partier har skelett i sina garderober och att SD har blivit en syndabock. Framgår inte det?

Comments are closed.

%d bloggers like this: