PK Syntax Error

Syntax error. Foto: Wikimedia Commons.

“PK Syntax Error” är en skämtsam beteckning på en intellektuell härdsmälta eller inbyggd konflikt i ett politiskt korrekt resonemang. Inte sällan uppstår dessa intellektuella paradoxer i samband med invandring, islam, feminism, bistånd, Miljöpartiet och Sverigedemokraterna. I detta blogginlägg följer några absurda exempel på PK Syntax Error som har inträffat i Sverige den senaste tiden.

Låt oss börja med att granska Sveriges hjälp till flyktingar. Det är i krishärdarnas flyktingläger de verkligt krigstraumatiserade kvinnorna och barnen uppehåller sig, ändå skär regeringen ner på den delen av biståndsbudgeten till förmån för asylsökare som tar sig till Sverige. De asylsökare som kommer kommer till Sverige är dock till 78% män som har haft råd att betala tiotusentals dollar till flyktingsmugglare. Majoriteten av dessa har inte ens flyktingstatus utan de flesta är ekonomiska migranter. Ett enda ”ensamkommande flyktingbarn” kostar lika mycket per dag i Sverige som en hel familj under en månad i UNHCR:s flyktingläger. Tino Sanandaji, som är en av landets mest kompetenta nationalekonomer, skriver på sin blogg:

”Det viktigaste rika Europa kan göra för tiotals miljoner på flykt och uppemot hundratals miljoner i drabbade länder är naturligtvis att skicka resurser, inte att ta emot några hundratusen av de som lever i eller runt krigsdrabbade länder och försumma resten. […] Sveriges kostnader för asylmottagning samt långsiktig försörjning av flyktingar är minst 80 miljarder kr för några tiotusental flyktingar per år. FNs samlade finansieringsmål för 12 miljoner Syriska flyktingar är samtidigt ca 70 miljarder kronor (de brukar inte få in allt de äskar). Detta är en resursallokering som ingen rationell humanist kan försvara. Det är på samma sätt en skandal att Sverige har skurit 10 miljarder kronor ur biståndsbudgeten till förmån för bland annat flyktingsmugglare och Bert Karlsson.”

Som tack för den insiktsfulla analysen blir Tino kallad för ”Onkel Tom” av Behrang Kianzad som är medarbetare på Sveriges Radio, där 82% av journalisterna är rödgröna. Att kalla någon epitetet “Onkel Tom” betyder att man menar att personen är en mörkhyad slav som underställer sig vita människor.

Varför är det så kontroversiellt att vilja hjälpa människor på det mest effektiva sättet? Svar: därför att SD säger så. Aftonbladets Anders Lindberg kommenterar detta PK Syntax Error:

”I svensk debatt har SD lyckats sätta bilden av att de vill hjälpa flyktingar i närområdet. […] Men en bieffekt av SD:s retorik verkar ha blivit att många aktar sig för att lyfta frågan om hur Sverige kan hjälpa till i flyktinglägren.”

Så bara för att SD vill hjälpa de mest nödställda flyktingarna i krigets närområden gör alltså den tvångsmässigt politiskt korrekta regeringen precis tvärtom och slösar bort biståndet på dyrt asylmottagande i Sverige. Det mest bisarra exemplet på detta PK Syntax Error är Hans Rosling som på SVT:s gala ”Hela Sverige Skramlar” också förespråkade att Sverige borde hjälpa fler flyktingar på plats. Han konstaterade att det orimliga i Sveriges dyra asylmottagande medan UNHCR:s pengar till verkligt behövande håller på att ta slut:

”Det var rysligt svårt, jag skulle stå där på scen och tala om att det Jimmie Åkesson har sagt i två-tre år är fullständigt rätt, det var själva utmaningen. Hur gör man det? Det är inte klokt att vi inte har försörjt UNHCR:s flyktingläger med pengar.”

När professor Hans Rosling bekräftade att SD har haft rätt i alla år omyndigförklarades han omedelbart av twittervänstern. Den politiskt korrekte Totte Löfström på Nyheter 24 skriver:

”Vi hade fel. Han [Hans Rosling] är ingen kung. Han är bara som vilken naken kejsare som helst, som gömmer sig bakom siffror som om det vore det allting handlar om. Det är inte faktan Jimmie Åkesson rabblar som är fel – det är slutsatserna han drar som är det.”

Så enligt Tottes tveksamma analys är fakta fel och professor Hans Rosling är en naken kejsare – bara för att SD resonerar på samma sätt. PK Syntax Error, någon?

Nästa PK Syntax Error är MP:s politik för fri invandring. Inte nog med att den politiken är helt ologisk ur ett humanitärt perspektiv, vilket har bevisats ovan, utan den är också direkt miljöfientlig. Låt detta sjunka in för ett ögonblick: Miljöpartiet bedriver miljöfientlig politik. I denna artikel beskrivs hur MP på 80-talet ville hjälpa flyktingar på plats eftersom det minskar klimatpåfrestningarna. Det politiska korrekta MP anno 2015 vill dock ha fri invandring, vilket leder till att hundratusentals ekonomiska migranter söker sig till norra Europa för att åtnjuta Sveriges generösa bidragssystem. Många av dessa asylanter flyger sedan ogenerat på semester till sina hemländer, tydligen utan risk för sina liv. MP har inga problem med att kritisera svenska turister för att flyga utomlands, men det är tydligen i sin ordning att låta hundratusentals migranter flytta hit för att sedan pendla hundratals mil för att semestra. PK Syntax Error! I Norge, där det politiskt korrekta strypkopplet inte är lika hårt, dras uppehållstillstånden in för asylsökare som åker hem på semester.

Ett av de mest absurda exemplen på PK Syntax Error den senaste tiden är när invandrade kvinnor med vänstersympatier kritiserar islam. Observera att SD inte ens är inblandat i detta fall, vilket gör det hela än mer bisarrt. Amine Kakabaveh skrev i en artikel i Expressen följande om islamiseringen i Stockholms förorter:

”I svenska förorter blir klimatet allt mer kvinnofientligt. Kvinnor är inte längre välkomna på en del kaféer. Unga tjejer kan inte vistas ute efter middagstid på vissa platser. Kvinnor kan inte klä sig hur de vill. […] Islamister och fundamentalister säger till ungdomarna här att de måste beslöja sig, att svensk mat är “haram” (smutsig), och att de måste läsa Koranen. Numera odlar våra manliga enklaver i förorterna inte bara hederskulturer som diskriminerar tusentals kvinnor, homosexuella och ungdomar utan de odlar förtryckarkulturer som kan skapa fler jihadkrigare, krigare mot demokrati och för en manlig diktatur, i guds namn dessutom.”

Givetvis vet Amine Kakabaveh vad hon talar om eftersom hon är uppväxt i den kulturen, men hon kritiserades skoningslöst för att vara ”islamofob” av såväl sina vänsterpartistiska kollegor som muslimer. De vänsterextrema feministerna har i detta fall drabbats av ett synnerligen svårartat PK Syntax Error när de förespråkar fri invandring från den muslimska världen, vilket så klart lägger en grund för ett islamistiskt anti-feministiskt patriarkat. Längst i kritiken mot Amine Kakabaveh gick den extremfeministiska gruppen Feministiskt Perspektiv som angrep henne i en sällsynt obegriplig och svårläst artikel. Den ”slagkraftiga” sammanfattningen av deras kritik mot Amine Kakabaveh lyder:

“Sammanfattningsvis är det alltså inte så att vissa erfarenheter är mindre värda, utan de återkommande generaliseringarna som är problematiska. Särskilt när de uppenbarligen sker på bekostnad av flertalet av oss andra som stigmatiseras. Det är definitivt inte heller värdigt att vissa erfarenheter, enbart för att de bekräftar rasistiska och stereotypiska föreställningar, tillskrivs större trovärdighet och ges mer utrymme.”

Texter har en tendens att bli obegripliga när författarna har ett påfallande svagt case. Även Sara Mohammed, som är grundare av ”Riksföreningen Glöm aldrig Pela och Fadime”, har varit föremål för islamisternas kritik. Detta PK Syntax Error påminner om debatten om hedersvåld på 90-talet då Mona Sahlin först försökte förneka att det var muslimska män som mördade sina släktingar; senare fick hon dock krypa till korset och erkänna att just så var fallet.

Apropå Feministiskt Perspektiv har medlemmen Samiyah M Warsame varit i blåsväder för att hon dels är handläggare på Migrationsverket och dels hyser sympatier för jihadister på Facebook. Ivar Arpi avslöjade att Warsame dels skrev under artikeln mot Amine Kakabaveh och dels gillar jihadister och terrorister som Omar Abdel-Rahman, Ahmed Yassin och Ibn al-Khattab på Facebook. Hur en ”feminist” kan attackera en annan feminist och samtidigt hysa sympatier för några av de mest patriarkala islamistiska männen är PK Syntax Error de luxe. Historien slutar inte där: Samiyah M Warsame fick jobba vidare på Migrationsverket, med risk för att hon bifaller jihadisters asylansökningar. Däremot blev en annan handläggare avskedad för att han hade uttryckt sympatier för Israel. Någon som fattar någonting? Förmodligen inte, för här råder PK Syntax Error.

Ett filosofiskt PK Syntax Error uppstår ofta när anti-rasister påstår att det inte finns några raser för att i nästa andetag anklaga SD:s anhängare för att vara rasister. Om det inte finns några raser borde det väl inte heller kunna finnas några rasister? Bengt Westerberg, Lars Ohly och Birger Schlaug har försökt svara på hur det kan finnas rasister när det inte finns några raser, men deras förklaringar har synbarliga logiska brister på grund av detta underliggande PK Syntax Error.

När man inte trodde att det kunde bli värre förespråkar pressombudsmannen Ola Sigvardsson att alternativa media kan fråntas den grundlagsfästa tryckfriheten. I ett mediaklimat som i det närmaste påminner om en demokratur är alternativa media ett vattenhål för många medborgare som vill söka information och fakta utanför åsiktskorridoren. Den grundlagsskyddade rättigheten vill alltså självaste pressombudsmannen inskränka. Ordagrant sa Sigvardsson i en intervju med SVT:

“Yttrande- och tryckfriheten är något som vi inte kan ta för givet. Politikerna ger oss rätten att trycka och yttra oss, men kräver att vi gör det på ett ansvarsfullt sätt. Om vi inte gör det, kanske friheten inskränks.”

Att pressombudsmannen, som ytterst lyder under den grundlagsskyddade yttrandefrihetslagen, förespråkar inskränkningar i yttrandefriheten är – guess what – PK Syntax Error. En person som förespråkar censur a’la Stimme Der DDR eller Pravda samtidigt är svensk pressombudsman är ungefär lika illa som att låta en pyroman vara brandman.

Dagens sista PK Syntax Error är Pride Järva, vilket var ett initiativ av Avpixlats medarbetare Jan Sjunnesson. Pride Järva var ett litet demonstrationståg av HBTQ-personer som marscherade mellan de invandrartäta förorterna Rinkeby och Tensta. Många homosexuella muslimer som har flytt från förtrycket i islamistiska länder applåderade initiativet. Två homosexuella muslimer sade till DN:

”Det här är det viktigaste som hänt på flera år. Jag har tagit ledigt från jobbet för att vara med. Äntligen lyfter någon hbtq-frågan. När elitvänstern säger att det här är att utnyttja Pride så får det så för dem, och i så fall är det de som inte förstår, säger en kille i 30-års åldern.

Jag har mött så mycket hat och blivit så provocerad av mina grannar, mycket mer provocerad än jag blir av att det är Jan Sjunnesson som står bakom det här. Jag har aldrig känt gemenskap och respekt i förorten, berättar Shirin, en kvinna med kurdisk bakgrund.”

Om MP, FI eller V hade arrangerat Pride Järva hade det förmodligen hyllats som en modigt ställningstagande för utsatta homosexuella muslimer. Nu var det istället SD-anknutna Avpixlat som arrangerade demonstrationen, vilket gjorde att paraden direkt avfärdades som ”främlingsfientlig” av politiskt korrekta medier. Många hade bekymrat sig för våldsamma upplopp i förorterna, men ironiskt nog var det bara en vänsterextremistisk motdemonstrant som blev misshandlad av muslimska ungdomar i Husby. Ett tragikomiskt PK Syntax Error i kubik.

PK Syntax Error kan sammanfattas med följande mening: Även om SD har helt rätt så är det förbjudet för det politiskt korrekta etablissemanget att följa deras exempel och också göra rätt. Där han ni för övrigt en av förklaringarna till att SD växer kraftigt i opinionsmätningarna.

PS. Syntax Error är inom datavetenskap ett felmeddelande som uppstår när ett program inte är skrivet enligt syntaxreglerna för programspråket i fråga.

One thought on “PK Syntax Error”

  1. Jättebra artikel på en grym sajt!
    Men kom igen; rasism finns även om raser inte gör det!

    Förvisso så kanske något i stil med “etnicisist” vore mer vetenskapligt korrekt, men alla vet precis vad som menas. Ett vanligt förekommande tramsargument om du frågar mig.

Comments are closed.

%d bloggers like this: