Tältläger för 10.000 flyktingar – Reinfeldts vision förverkligas

Fredrik Reinfeldt. Foto: Wikimedia Commons.

“Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt.”

Så uttryckte sig Fredrik Reinfeldt i en intervju 2014. Han fick både rätt och fel. Rätt så till vida att det finns gott om plats i de svenska skogarna – även om det finns ännu mer plats i Saudiarabien som sponsrade Islamiska Staten och tar emot noll flyktingar. Fel så till vida att det är överfullt på alla övriga asylboenden i Sverige.

Vidare sade Reinfeldt i en intervju:

”Ägs det här landet av dom som bott här i fyra generationer eller nån som hittat på nån gräns? Eller är det här ett öppet land som består av de människor som kommer hit och det är vad dom gör av Sverige och för mig är det givet att det är det senare.”

Tydligen är det bara någon som har hittat på någon gräns, för den bevakas inte med tanke på att 7000 asylsökare per vecka kommer till Sverige. När Tyskland hade motsvarande invandring stängde de gränsen, trots att Merkel hade lovat att ta emot alla flyktingar.

Eftersom varje människa med sunt förnuft inser det orimliga i att Sverige ska ta emot 1000 personer per dag – vilket motsvarar ett helt nytt Göteborg de kommande fem åren – så kommer asylmottagandet förr eller senare att kollapsa. Nu håller så på att ske. Migrationsverket planerar att uppföra ett tältläger för 10.000 flyktingar utanför Kristianstad. Skillnaden mot liknande tältäger i Turkiet och Libanon är att dessa finansieras av UNHCR. Dessutom delar Sverige med automatik ut permanenta uppehållstillstånd till alla syrier till skillnad från Turkiet och Libanon som förväntar sig att flyktingarna ska återvända hem när det blir fred i Syrien. Med tanke på den skriande bostadsbristen i Sverige är det också tveksamt om de flyktingar i tältlägret som får uppehållstillstånd kommer att få någon bostad den närmaste framtiden. Risken finns att de fastnar i tältlägret under överskådlig tid, vilket redan är fallet för tiotusentals flyktingar på landets asylboenden. Tältlägret i Sverige ska dessutom byggas av Försvarsmakten, som knappt har resurser kvar att försvara landet. Eftersom många flyktingar har väldigt högt ställda förväntningar på Sveriges asylmottagande kan det bli många besvikelser och ett eskalerande antal bussprotester när de anländer till ett tältläger på ett gammalt skjutfält i vintermörkret. Hela projektet andas desperation och paniklösning.

Reinfeldt ville att vi skulle ”öppna våra hjärtan”. Nu är det upp till bevis för alla Kristianstadsbor som röstade på Moderaterna i valet 2014. Eller är det allt fler som börjar ångra sig och komma till insikt om vad Reinfeldt egentligen menade: att krossa den svenska välfärden.

 

%d bloggers like this: